Sök till kortfilmsworkshopen ”Nya röster: Workshop”!

Publicerad: 2022-02-11

Sebastian Johansson Micci med kamera framför en rosenbuske. Foto: Tuva Björk.
Sebastian Johansson Micci. Foto: Tuva Björk.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Sök till Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop som hålls under våren 2022! 

Workshopen har fokus på att utveckla ditt filmiska seende och din unika röst. Den leds av Sebastian Johansson Micci. Han tog examen från HDK-Valands filmlinje år 2020 och har arbetat med en mängd filmprojekt de senaste åren, framför allt som regissör, manusförfattare och klippare, men även som fotograf.  Flera av hans kortfilmer har varit runt i världen, bland annat The Drowning Goat på Warsaw International Film Festival och Reykjavik International Film Festival (Golden Egg – bästa kortfilm) och Cancel på BFI Future Film Festival (bästa internationella kortfilm). Han jobbar just nu bland annat med sin långfilmsdebut Tvestjärten med produktionsbolaget Grand Slam AB. 

Hur ser en kortfilmsproduktion ut? Hur sätter man igång? Hur går man vidare? Det är några av frågorna som vi behandlar under workshopen. 

Under workshopen kommer du att utveckla din filmidé. Målet är att du ska hitta något som är viktigt och unikt i din idé och känna självförtroende att förverkliga den. Du kommer förhoppningsvis kunna göra en stark ansökan om finansiering av din kortfilm eller övertyga en producent och andra nyckelfunktioner att knyta sig till projektet.  

Du kommer även att få möjlighet att få en inblick i olika beståndsdelar i filmskapandet: projektbeskrivning, manus, budget, casting, redigering, efterbearbetning, visning och distribution.    

Träffarna kommer att äga rum under åtta måndagskvällar, varannan vecka, på Fanzingo i Alby. Där har deltagarna tillgång till enklare teknik under workshoparna: kameror, ljud och redigeringsstudios.  

Vem kan ansöka?

Du kanske har gjort en kortfilm eller flera, eller musikvideo, och vill fortsätta utveckla ditt filmspråk och berättande, men du behöver inte ha gjort film alls tidigare. Ditt kortfilmsprojekt kan vara fiktion eller hybrid. För att söka behöver du vara bosatt och verksam i Stockholms län. Det går att söka ensam eller tillsammans med ditt team.   

Tid och plats

När: Varannan måndag, från 7 mars till 13 juni. Kl. 18-20. Du måste kunna delta vid alla tillfällen.
Var: Fanzingo, Rotemannavägen 12, Norsborg (T-bana Alby) 

Så söker du:

Ansökan är inte längre öppen.

Frågor: Film Stockholm, Rafael Franco, rafael.souza@regionstockholm.se 

Nya röster: Workshop genomförs av Film Stockholm och Fanzingo med stöd från Svenska Filminstitutet.

Text i bild: Nya röster - Workshop. Utveckla ditt kortfilmsprojekt med Film Stockholm och Fanzingo. Workshopledare: Sebastian Johansson Micci. Foto: Tuva Björk.

Foto: Tuva Björk.