Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2022

Publicerad: 2022-05-18

Syntolkning: Petra Revenue, kursledaren, i närbild till höger i bild mot grå/vit bakgrund. Till vänster högst upp i texten står det: Archipelago Script Lab med versaler.

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer under 4-5 dagar på Håskö i Gryts skärgård i Östergötland. Totalt 6 projekt deltar i kursen. Man kan komma som manusförfattare, antingen själv eller tillsammans med producent/regissör.

Archipelago Script Lab har som ambition att kompetensutveckla unga filmare i Sverige och rusta för en framtid som kommer att kräva riktigt bra skills på storytelling. Vi riktar oss till fiktion och hybridfilm. Alla genrer är välkomna – Kortfilm, TV-serier och långfilm. Live action eller animation eller blandat. Du kan vara i början av utvecklingen eller  längre kommen. Känner du  behov av att bolla din berättelse med spetskompetens kan detta vara för just dig! Årets workshopledare är Petra Revenue, till vardags dramaturg, filmmanusförfattare, författare och huvudlärare på ALMA filmmanusutbildning. Under kursdagarna arbetar man med sin berättelse och ges också utrymme att skriva vidare utifrån feedback.

Ett populärt moment under dessa dagar, vid sidan av huvudspåret, är Blicken. En verksam filmarbetare kommer med sin input på manusarbetet. Det kan vara en aktuell filmfotograf eller en rutinerad skådespelare eller någon annan. Det momentet sker vanligtvis digitalt.

Tanken med att vara på en ö i skärgården är att skärma av sig från vardagens brus. Boendet är primitivt med utedass och ingen dusch. Det finns bastu, havsbad och slingor att promenera eller springa för den som vill. Varje dag gör den som vill ett yoga- och meditationspass.

Plats: Håskö, Gryts skärgård i Valdemarsviks kommun.
Tid: Tor 11 aug-mån 15 aug 2022.

Senast den 7 juni vill vi ha din ansökan som ska bestå av:

  1. Personligt brev (cirka 1 A4)
  2. Synopsis, treatment och/eller manus
  3. CV (cirka 1 A4)

Sätt ihop dessa dokument till en PDF. Märk mejlet HÅSKÖ 2022. Skicka till workshop@filmstockholm.se.

Film Stockholm, Film Uppsala, Film i Skåne, Film i Dalarna och Film i Öst arrangerar Archipelago Script Lab med stöd av Svenska Filminstitutet.