Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2024

Publicerad: 2024-05-29

Röda stugor och båthus i skärgårdsmiljö.

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer Kursen hålls under 5 dagar på Skärgårdsön Hindö i Sankt Annas inre skärgård i Östergötland. Ansök senast den 16 juni 2024.

Totalt 7 projekt deltar och kursen riktar sig främst till manusförfattare med du kan också vara producent eller regissör med skrivarambitioner som vill utveckla ditt manus.

Det är sjätte gången vi genomför Archipelago Script Lab och har som ambition att kompetensutveckla filmare i Sverige och rusta för en framtid som kommer att kräva både bredd och djup kompetens kring storytelling. Alla genrer är välkomna – Kortfilm, TV-serier och långfilm. Live action eller animation eller blandat. Du kan vara i början av utvecklingen eller längre kommen. Fokus under dagarna är eget skrivande, handledning med feedback och nätverkande med andra författare. Känner du behov av att bolla din berättelse med spetskompetens kan detta vara för just dig!

Här får du möjlighet att utveckla din berättelse på en ö i skärgården avskärmad från vardagens brus. Boendet är spartanskt med utedass och enklare dusch. Det finns havsbad, bastu, kajaker och vacker natur att promenera eller springa i för den som vill. Får och hund finns på gården där kursen hålls.

Workshopledare: Karin Arrhenius

Manusförfattare som skrivit både originalmanus för film och tv, liksom adaptioner av romaner. Hon har bakom sig utbildningar som filmvetenskap vid Lunds Universitet, Stockholms Filmskola, Biskops Arnö Folkhögskola och manusutbildningen på Dramatiska Institutet. Exempel på adaptationer är manusen som baserades på Jonas Hassen Khemiris bästsäljare Ett öga rött (2007) och Lotta Thells roman I skuggan av värmen (2009) och inom tv-serie, Händelser vid vatten (tv-serie, 2023) av Kerstin Ekmans roman med samma namn och tv-serien Rebecka Martinsson efter Åsa Larssons deckarsvit. Mer personliga originalmanus är Flickan (2009) och Faro (2013) som båda blivit prisade vid flera festivaler. Skriver för närvarande manus som bygger på Andrew Waldens roman ”Jävla karlar”, belönades med Augustpriset och blev även fjolårets mest sålda svenska bok.

Tid och plats

Plats: Skärgårdsön Hindö i Sankt Annas inre skärgård.

Tid: Torsdag em 22 augusti-måndag morgon 26 aug 2024.

Ansökan

För att kunna ansöka tänker vi oss att du skrivit kortfilm tidigare eller har motsvarande erfarenhet.

Du söker med synopsis eller treatment om du arbetar med längre format och adderar manus om du söker för kortfilm. I konceptbeskrivning eller text om din filmidé beskriver du var du befinner dig i processen eller utvecklingen. Motivera gärna din ansökan med tankar om vad du behöver utveckla och vad du kan tänka dig att vinna på att delta i workshopen. Bifoga även cv och länk till tidigare filmer/produktioner om du har sådana. Detta för att ge oss en bild av vem du är och var du befinner dig i din utveckling.

Du som är bosatt i Stockholms län ansöker genom Film Stockholm. Sista dag att ansöka är den 16 juni 2024.

Skicka din ansökan till workshop@filmstockholm.se. Skriv ”Archipelago Script Lab 2024” i ämnesraden.

Har du frågor, kontakta anne-marie.sohrman-fermelin@regionstockholm.se.

Kursen är ett samarbete mellan Film Stockholm, FilmCloud/Västra Götaland, Kulturenheten/Region Uppsala, Film i Skåne/Region Skåne, Film i Dalarna/Region Dalarna, Filmregion Sydost samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.