Sök till talangprogrammet Spektra – deadline 16 januari

Publicerad: 2016-12-21

Spektra är ett talangprojekt som vänder sig till filmare i Stockholm, Sörmland, Östergötland, Uppland och Örebro län. Det vänder sig till dig med några filmer i bagaget. Du har visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men är kanske inte fullfjädrat proffs ännu.Schema Spektra 2017:
16 januari, Sista anmälningsdag deltagare
16 februari, Eskilstuna, kl 10.00-20.00
6 mars, Stockholm, kl 12.00-sen kväll med premiärbesök på Tempo dokumentärfilmfestival
20 april, Örebro, kl 10.00-16.00
18 maj, Norrköping, kl 10.00-16.00
26-27 oktober, Uppsala Kortfilmfestvial/Uppsala talangdagar
Avslutningsträff någon gång november/december på Filmbasen i StockholmOm Spektra
I Spektra får de utvalda filmarna (två från respektive län) möjlighet att träffas och knyta kontakter med professionella filmare från olika delar av branschen, och nätverka med kollegor på samma nivå som sig själv. Samtidigt ges möjlighet att utveckla egna filmidéer i dialog med övriga kursdeltagare.
I kursen brukar till exempel ett möte med konsulenter på Svenska Filminstitutet och inköpare på SVT stå på schemat. Vi besöker Uppsala Kortfilmfestival och deras talangdagar, och deltar på Tempo dokumentärfilmfestival i Stockholm. Bland föreläsarna hittar vi filmare och producenter som berättar om sina erfarenheter från branschen, hur man förvaltar sin idé, hittar finansiärer och når ut med sin film på internationella festivaler.Kostnad
Kursen är avgiftsfri, men deltagarna bekostar själv resa till de olika kursorterna. Träffarna hålls dagtid, så se till att ha datumen fria när du anmäler dig till kursen.Ansökan
Varje län ansvarar för urvalet av sina deltagare. Du skickar in ditt CV och ett brev som beskriver dina filmiska ambitioner och vad du förväntar dig av kursen. Har du en idé till film du skulle vilja utveckla under kursens gång så berätta även lite kort om den.Stockholmsdeltagare ansöker hos Filmbasens Anne-Marie Söhrman Fermelin: anne-marie@filmbasen.se. Ange ”Spektra” i ämnesraden.
Sista anmälningsdag: 16 januariBilden: Deltagarna i Spektra 2015.