Spännade chans att praktisera i dokumentärprojektet – Run away doc.

Publicerad: 2009-10-20

Just nu söker vi fyra unga dokumentärfilmare som vill praktisera på ett Fanzingoprojektet Run away doc. tillsammans med Rädda Barnen i Husby. Under fyra veckor kommer Mia Engberg (165 Hässelby, Dirty diaries etc.) att handleda åtta unga deltagare som alla har erfarenhet av att vara hemlösa eller har rymt hemifrån.

Målet med projektet är att deltagarna själva ska skapa fyra korta dokumentärer där de unga själva ger sin bild av problematiken. Filmerna kommer sedan att användas av Rädda Barnen i deras lobbyarbetet för att förändra policys och lagstiftning kring hur unga som rymmer hemifrån ska behandlas av socialtjänsten. Praktiken:
Under processen kommer deltagarna i projektet  behöva hjälp vid inspelningarna, någon som hjälper till med tekniken etc. För detta behövs projektassistenter som har koll på dokumentärprocessen och kan hjälpa de unga att faktiskt genomföra inspelningen. För dig som blir utvald att vara med är detta en chans till att ta del av en unikt och lärorikt dokumentärprojekt där deltagarna själva står i fokus. Praktiken kommer att pågå under vecka 48 till 51 och vara ca 1,5 heldagar i veckan. Vi kommer inte kunna betala assistenterna i detta projekt, utan det ska ses som ett frivilliguppdrag för Rädda Barnen. Är du intresserad av att vara med? Skriv ett mail till Samuel Sjöblom (samuel@fanzingo.se) där du presenterar dig själv, skriver något om dina tidigare erfarenheter och varför du tror att duskulle passa som praktikant på projektet. Sista dag för intresseanmälan är måndag den 26.e oktober.