Stockholms filmfestival: Work in progress och mingel under Industry days

Publicerad: 2022-11-13

Bild ur Hud mot hud av Nanna Blondell, ett av projekten som deltar i Film Stockholm Debut och som presenteras under Stockholms Filmfestival Industry days.
Bild ur Hud mot hud av Nanna Blondell, ett av projekten som deltar i Film Stockholm Debut och som presenteras under Stockholms Filmfestival Industry days.

Under Stockholms filmfestivals Industry days medverkar tre av projekten från talangutvecklingsprogrammet Film Stockholm Debut i en work in progress-session tillsammans med deltagare från Gotland. Film Stockholm och Film på Gotland välkomnar också till ett mingel på Filmhuset efter work in progress-sessionen.

Film Stockholm Debut är ett initiativ som riktar sig mot debuterande långfilmsregissörer i Stockholm. Film Stockholm Debut erbjuder utvecklingsstöd, gruppmöten och individuella möten, skräddarsydda workshops och exklusiva möten med internationellt branschfolk såväl som synbarhet under Stockholms internationella filmfestival i november. Programmet finansieras med stöd från Filminstitutets krisstöd Talent to Watch.

Film Stockholm och Film på Gotland har under lång tid samverkat kring frågor som rör filmproduktion och talangutveckling. Sedan 2021 är samverkan formaliserad och syftar till att stärka branschen i regionen vad gäller talangutveckling, sysselsättning och kompetenshöjning för bolag, filmarbetare och kreatörer. Vi vill nu fortsätta att ge deltagarna ytterligare möjligheter till utveckling, denna gång i samverkan med Stockholms filmfestival som välkomnat talangprogrammet Talang över Östersjön som en del av Industry days.

Under Work In Progress kommer tre filmskapare från Gotland och tre från Stockholm att presentera sina projekt.

Samarbetet mellan Stockholms internationella filmfestival, Film Stockholm och Film på Gotland syftar till att ytterligare stärka den plattform som redan finns hos båda verksamheter och tillsammans lyfta ung, svensk film. Med ett stärkt samarbete kan vi skapa ett ännu större nätverk och ge våra svenska filmskapare möjlighet att både synas och utvecklas i regionen, nationellt och internationellt.

Work in progress

Titlar och regissörer:

»SKIN TO SKIN/HUD MOT HUD« av Nanna Blondell
»THE BLOWFISH/BLÅSFISKEN« av Elin Övergaard
»MY BEST FRIEND’S BABY/MIN BÄSTA VÄNS BEBIS« av Sophie Vukovic
»WHERE THE ROAD ENDS« av Jacqueline Holst
»KURT & VANJA« av Andreas Nordblom
»BERTA« av Inga Kempe

NÄR? 17 november, kl 16:30–18:00
VAR? Mauritz, Filmhuset

Det här evenemanget kräver en Industryackreditering.

Läs mer hos Stockholms filmfestival Industry days

Mingel med Film Stockholm och Film på Gotland

Passa på att träffa deltagarna i talangprogrammen Film Stockholm Debut, Nya röster STHLM och Talang över Östersjön på det här minglet som arrangeras av Film Stockholm och Film på Gotland.

VAR? Studio F, Filmhuset by A House
NÄR? 17 november, kl 18:00–21:00

Det här evenemanget kräver en Industryackreditering.

Läs mer om Stockholms filmfestival Industry days

1 km film

Stockholms filmfestival delar tillsammans med Svenska Filminstitutet ut kortfilmspriset 1 km film till en lovande regitalang som får chansen att spela in en ny kortfilm och komma vidare i karriären. Bland de tävlande finns två av Film Stockholms samproduktioner:
Aman Niel Svante Tidholm, projektidé: Sött & Sött, tidigare film: Josef.
SaraKlara Hellström, projektidé: Massacre of the Innocents, tidigare film: Bromance.

VAR? Sture.
NÄR? 15 november, kl 15:00

Mer info och visningstider hos Stockholms filmfestival.