STOCKmotion-vinnare kan ta hem fler priser

Publicerad: 2019-01-29

Årets STOCKmotion-vinnare Brottas av Julia Thelin (STOCKmotions stora pris, bästa film och bästa skådespelare i tungviktskategorin) och Inte vuxen av Gry Lindgren (bästa film och bästa foto i mellanviktskategorin) har valts ut att representera Stockholms län vid Novemberfestivalen i Trollhättan den 23-24 november. Tävlingen kan kallas svenska mästerskapen i ung kortfilm.Julia Thelins film Brottas har, efter STOCKmotion, också fått ytterligare ett tungt pris. Brottas blev utsedd till Bästa svenska kortfilm vid Uppsala kortfilmsfestival för sitt ”bitterljuva och osentimentala porträtt av tonårstiden”. Julia Thelin och Brottas tävlar även om 1 km film-stipendiet på Stockholms filmfestival. Passa på att se filmen där den 14 november, kl 18 på Filmhuset, Bio Mauritz.

Det är inte bara STOCKmotion-filmerna som fortsätter väcka uppmärksamhet. Ni som inte hade chansen att gå på någon av seminarierna på festivalen har chansen att ta del av våra livesändningar från samtalen som nu ligger uppe på stockmotion.se.

Till sist, så vill vi gärna veta vad ni tyckte om STOCKmotion 2018. Svara på vår enkät om festivalen här!

Bild: STOCKmotions juryns Anna Weitz delar ut STOCKmotions stora pris till Julia Thelins film Brottas. I bakgrunden syns konferencieren Alexandra Dahlström.