SVT-premiär för Film Stockholms samproduktion Älskade Samir

Publicerad: 2023-05-26

Sytolkning: Närbild på
Amed Bozan spelar titelrollen i Älskade Samir. Foto: Janne Danielsson/SVT

När Samir (Amed Bozan), en neurotisk studerande 30-åring, kommer hem en dag upptäcker han att hans flickvän Nasrin (Nina Rashid) sedan tio år tillbaka har lämnat honom. I sorg och förtvivlan gör han allt för att försöka hitta henne och rädda relationen.  I serien, som är samproducerad av Film Stockholm, möts det gamla och det nya, som konstant är på kollisionskurs. Älskade Samir går att se på SVT Play nu och börjar visas på SVT1 den 25 juni.

Jakten efter Nasrin (Nina Rashid) blir svårare än Samir (Amed Bozan) hade räknat med och på vägen tvingas han – för första gången – möta sig själv på riktigt. Han tvingas dessutom låta sin religiösa kusin Agrin (Zardasht Rad) flytta in i lägenheten för att klara hyran, och han upptäcker att Nasrins bästa kompis Esma (Dilan Apak) inte tänker hjälpa honom att hitta Nasrin.

Älskade Samir är en coming of age-berättelse som undersöker ett trauma på ett humoristiskt och varmt sätt. Den handlar om vårt mänskliga behov efter kärlek och något att tro på – genom ögonen på en generation som lever med separationsångest och i stark förvirring kring tradition, kultur och religion.

– Kärlek verkar vara en allt större utmaning att finna och behålla i vår tid. Vår huvudperson Samir gör det sannerligen inte lätt för sig, men han har många enastående kloka och roliga människor omkring sig som alla försöker hjälpa honom att hitta den rätta vägen. Marioan Hosseini skrev ett underbart manus som Abbe Hassan har gestaltat med värme. Nu är det dags för Älskade Samir att möta publiken, säger Anna Croneman, SVT Dramas programchef.

Samtliga sju avsnitt av Älskade Samir finns på SVT Play från fredag 26 maj kl 02.00, och har linjär visning från söndag 25 juni kl 22.00.

Originaltitel: Älskade Samir
Produktionsbolag: Art & Bob
Samproducent: Film Stockholm
Manus: Marioan Hosseini
Konceptuerande regissör: Abbe Hassan
Producent: Dominique Kaireus
Avsnitt: 7 x 20 min

Premiär

SVT Play fredag 26 maj kl 02.00: Älskade Samir (hela säsongen). Se Älskade Samir på SVT Play. (Öppnas i nytt fönster.)
SVT1 söndag 25 juni kl 22.00: Älskade Samir (1:7)