Taxidancing på Zita

Publicerad: 2012-10-11

Dokumentären TAXIDANCING, gjord med stöd av Film Stockholm, går upp på Zita den 12 oktober, inom ramen för Svensk Kortfilm c/o Folkets bio. –Att få ingå i Folkets Bios kortfilmsprogram känns väldigt kul eftersom filmen når ut till så många samtidigt under en och samma vecka, från norr till söder i hela Sverige! Kortfilmer visas ju bara på slutna festivaler annars. Vi själva har alltid vart trogna Folkets bio besökare och kortfilmssatsningen är ett fantastiskt initiativ för kortfilmsbranschen, säger Annika Karlsson, som regisserat filmen tillsammans med Jessica Karlsson och Emilia Ramsin Barlas.

Våra kortfilmer är ett uppskattat inslag på biograferna och ses av ca 30 000 personer på ett år, berättar Anna Harding, projektledare för Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio. Filmerna visas på kreativa sätt, som förfilmer, enskilda föreställningar, i paket, filmbarer och klubbar.

I TAXIDACING åker Susan, en framgångsrik advokat från Oxford, varje vinter till Buenos Aires för att hitta en varm och öm famn på dansgolvet. Här träffar hon Juan-Carlos som är taxidansare. Han erbjuder henne det hon söker – men mot betalning. Juan-Carlos omfamning får kvinnorna att smälta på dansgolvet. Men själv kan han inte njuta av dansen. Han lider igenom dans efter dans med olika kvinnor.

När kort film är som bäst öppnar den dörrar till nya verkligheter och insikter. En film på tio minuter kan ge en livsavgörande insikt. Något så viktigt måste få stöd för att både göras och spridas, säger Anna Serner, vd för Svenska Filminstitutet.Läs mer om kortfilmen Taxidancing. Zita visar kortfilm dagligen som en del i satsningen Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio. Filmerna visas en vecka i taget, kl 18, gratis! Varje fredag väntar en ny premiär! Läs om höstens filmer.