Två Filmbasenfilmer i höstens kortfilm c/o Folkets bio

Publicerad: 2012-08-27

ASTRID av Fijona Jonuzi och TAXIDANCING av Annika Karlsson, Jessica Karlsson och Emilia Ramsin Barlas, båda gjorda med stöd av Filmbasen/Film Stockholm, är två av titlarna i Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, som genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet.-När kort film är som bäst öppnar den dörrar till nya verkligheter och insikter. En film på tio minuter kan ge en livsavgörande insikt. Något så viktigt måste få stöd för att både göras och spridas,” säger Anna Serner, vd för Svenska Filminstitutet.

-Våra kortfilmer är ett uppskattat inslag på biograferna och ses av ca 30 000 personer på ett år, berättar Anna Harding, projektledare för Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio. Filmerna visas på kreativa sätt, som förfilmer, enskilda föreställningar, i paket, filmbarer och klubbar.

Etiketten Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio samlar korta spelfilmer, dokumentärer, animerade och experimentella filmer av såväl etablerade filmskapare som nya begåvningar. Filmerna visas såväl på Folkets Bios egna som på Folkets Hus, kommunala och privatägda biografer. Här är samtliga höstens kortfilmer, regissörer och premiärdatum:

BEYOND THAT WASTELAND, Daniel Wirtberg och Jenny Wilson, premiär 28/9
ASTRID, Fijoa Jonuzi, premiär 5/10
TAXIDANCING, Annika Karlsson, Jessica Karlsson och Emilia Ramsin Barlas, premiär 12/10
KIRUNA-KIGALI, Goran Kapetanovic, premiär 19/10
RODNAD, Jonathan Lewald, premiär 26/10
MIDDAG MED FAMILJEN, Stefan Constantinescu, premiär 2/11
9/11 MY CODE NAME WAS MANUEL, Gorki Glaser Müller, premiär 9/11
KOM OCH SE, Isa Vandi, premiär 16/11
FÖRORTSINDIANEN, Catti Brandelius, premiär 23/11
SHARAF, David Aronowitsch och Hanna Heilborn, premiär 30/11

Läs mer, se trailer och ladda hem bilder och pressmaterial här.