Två av Film Stockholms samproduktioner på CPH:DOX

Publicerad: 2023-03-16

Syntolkning. Hans Blix sitter i en fåtölj och pekar mot kameran.
Ur Blix not bombs.

Film Stockholm är representerat av två samproduktioner under dokumentärfestivalen CPH:DOX i Köpenhamn. Blix not bombs av Greta Stocklassa och Megaheartz av Emily Norling har båda världspremiär på festivalen som pågår den 15-26 mars.

Blix not bombs av Greta Stocklassa tävlar i sektionen F:act Award och har världspremiär den 20 mars. I filmen får vi möta den svenske toppdiplomaten Hans Blix, mest känd för sitt arbete för FN i samband med invasionen av Irak 2003. Blix not bombs är Film Stockholms andra internationella samproduktion. Svensk medproducent är Mario Adamsson, Sisyfos Film.

Megaheartz av Emily Norling tävlar i sektionen Next:Wave och har världspremiär den 21 mars. Megaheartz utspelar sig i energin precis innan något går sönder. Berättelsen börjar i ett samtal om kärlek och fortsätter sedan i en tripprapport där fantasier och dokumentära livsfragment flyter samman. En visuell och oförutsägbar gestaltning av kärlek och vansinne genom fyra huvudpersoners berättelser. Megaheartz är producerad av Melissa Lindgren, Story.

CPH:DOX pågår den 15-26 mars i Köpenhamn. Läs mer på cphdox.dk (öppnas i ny flik).