Två svenska filmer tävlar på Tribeca

Publicerad: 2021-04-22

Bild från filmen The Scars of Ali Boulala. Foto: Patrick O'Dell
Bild från filmen The Scars of Ali Boulala. Foto: Patrick O'Dell

Två svenska filmer tävlar på Tribeca Film Festival i juni. Båda är gjorda med stöd från Film Stockholm! Max Eriksson har regisserat dokumentärfilmen The Scars of Ali Boulala, medan kortfilmen Det sista äktenskapet är gjord av Gustav Egestedt och Johan Tappert. 

The Scars of Ali Boulala av Max Eriksson

Ali Boulala sågs som en av de mest orädda och excentriska skateboardåkarna på den internationella scenen, men 2007 är han med om en tragisk olycka där han förlorar en nära vän och förmågan att åka skateboard. En olycka som förföljer honom än idag. The Scars of Ali Boulala skildrar den hyllade skateboardåkaren Ali Boulala och den olycka som satte stopp för den stora framgången.

Det sista äktenskapet av Gustav Egestedt och Johan Tappert

Ett par har barrikaderat sig på sin gård, omringade av zombier. Deras dotter lever som zombie i lekstugan efter att ha blivit biten. De har under några år lyckats hålla zombierna på avstånd men tiden börjar ta ut sin rätt – inte bara på elstängslet runt gården, utan även på deras relation. Frågan är vad som brister först?

Det sista äktenskapet vann pris för Bästa europeiska kortfilm på Brussels Fantastic Film Festival och går att se på SVT Play.