Välkommen på filmkväll hos Filmbasen den 23 mars

Publicerad: 2017-03-17

Filmbasen bjuder in till filmkväll med festivalfavoriter och Guldbaggevinnare torsdagen den 23 mars. Kom och se film i toppklass, lyssna på regissörer och producenter och mingla med filmare och personal på Filmbasen.Helena Ingelsten och Charlotte Hellström från SVT Dokumentär och Kortfilm är på plats och berättar om hur SVT jobbar med kortfilm och hur man söker stöd från SVT.Ta även chansen att träffa vår nya filmkonsulent Rosa Fernandez som kommer att presentera sig och leda samtalen med filmarna i samband med visningarna.Kvällen börjar med mingel klockan 17:30. Första filmvisningen startar ca 18:00.

Kvällens filmer:

6A (30 min)
Vinnare av Guldbaggen för bästa kortfilm.
Regi: Peter Modestij.
Tillsammans med klassföreståndaren i 6A har ett antal föräldrar dragit ihop till ett krismöte. De enda barnen som är närvarande på mötet är tre utvalda tjejer som snart visar sig vara själva anledingen till att de samlats. De anklagas för att mobba resten av klassen.Förebilder (13 min)
Nominerad till Startsladden på Göteborg Film Festival.
Regi: Elin Övergaard
Modellagenten Evan försöker göra en god gärning under en modefotografering. Lysande ensemblespel som skickligt spelar med förutfattade meningar om upprätthållandet av skeva ideal. En film som leker med våra egna dömande blickar. (Beskrivning: GIFF.)Push it (7 min)
Nominerad till Startsladden på Göteborg Film Festival.
Regi: Julia Thelin
I gymnastiksalen är Adam kung. När Hedda utmanar hans position får det inte den effekt hon förväntar sig. Träffsäkert och talande om vad som uppfattas och uppskattas och hur gruppen upprätthåller hierarkiska strukturer. (Beskrivning: GIFF.)Exercise One (14 min)
Visades i kategorin Svenska festivalfavoriter på Göteborg Film Festival. Filmen var en av sex kortfilmer som visades på Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio i höstas.
Regi: Victoria Verseau
Juli finner gemenskap online efter sin könskorrigering. I längtan efter närhet bestämmer hon sig till slut för att ta steget ut i verkligheten och träffa en man. Men världen utanför är inte lika förstående och kvällen slutar inte som hon hoppats. (Beskrivning: Folkets Bio)Alla filmer som visas har fått stöd av Filmbasen.Anmälan: Osa till osa@filmbasen.se.Bilden: Ur 6A, Förebilder, Exercise One och Push it. Foto: Lisabi Fridell, Josua Enblom, Leydis Manso Aguilar och Ragna Jorming.