Välkommen till STOCKmotion 2-3 oktober på Filmhuset!

Publicerad: 2015-10-01

Äntligen är det dags för årets stora filmfest! Under fredagen och lördagen den 2-3 oktober arrangerar vi festivalen STOCKmotion där Stockholms filmare visar upp sina kortfilmer och tävlar om en prispott på över 300.000 kr.Dessutom blir det mingel, seminarier och massor av möjligheter till att knyta nya kontakter och få värdefulla insikter.Bland annat kan du träffa de nya dokumentärfilmskonsulenterna Klara Grunning och Antonio Russo Merenda, som väljer ut vilka dokumentärfilmer som får stöd från Svenska filminstitutet. Hör de tre långfilmsdebuterande regissörerna Amanda Kernell, Fanni Metelius och Peter Grönlund dela med sig av sina erfarenheter under TRE LÅNGFILMSDEBUTANTER BERÄTTAR.Under DISTRIBUTIONSDJUNGELN tar vi reda på hur du gör för att visas på festivaler och i tv, och i seminariet MELLANSTEGET hur du tar dig vidare för att finansiera nästa drömprojekt.
Årets tema är Relationer då ingen film blir till utan relationer. Och relationerna i filmsammanhang kräver minst lika mycket arbete för att fungera som våra privata relationer- men hur ser det arbetet ut? Vi tar reda på om det finns några speciella recept för ett gott samarbete och vad du kan göra när det inte längre fungerar.Bland andra så kommer Sanna Lenken och Annika Rogell att berätta om hur deras samarbete blev en nyckel till framgång med bland andra prisbelönade och festivalhyllade MIN LILLA SYSTER som resultat. Henrik Björn och Augustin Moreaux som ligger bakom JORDSKOTT funderar över relationen mellan människa, natur och en mångmiljon publik på SVT.
På lördagskvällen är det prisutdelning kl. 20.30 på Bio Victor och efter det kan du mingla med pristagare och filmfantaster på Filmhusets Bar & Bistro fram till 23.30.Det och mycket, mycket mer…
När: 2-3 oktober Var: Filmhuset, vid Gärdet i Stockholm Närmaste t-bana Karlaplan
Se hela programmet på www.stockmotion.seVi ses väl i helgen?