Vill du vara coach för talangprogrammet Nya röster STHLM?

Publicerad: 2023-08-22

Text på ljusblå bakgrund: Nya röster STHLM

Nya röster STHLM är ett talangprogram som vänder sig till filmare med mindre erfarenhet av filmskapande, men med historier och en vilja att skapa kortfilm. Programmet kommer bestå av 4–6 filmteam (filmprojekt) som under cirka ett år producerar varsin kortfilm. Nu söker vi en coach för den kommande omgången.

I programmet ingår bland annat träffar med gemensamma genomgångar av manus och produktionsförberedelser, coachning inför inspelning och feedbackvisningar under klippningen. Målet är att skapa ett rum för erfarenhetsutbyte mellan deltagarna. 

Nya röster STHLM består dels av ett stipendium, dels av handledning från idé till färdig produktion. Vid varje deadline väljer Nya röster STHLM ut 4–6 projekt att arbeta med under projektperioden. Nya röster STHLM kommer att sträcka sig över ca 1 år, från februari till november 2024, med ca 5 träffar som kommer ske oftare under våren. Tidpunkter för träffarna anpassas efter gruppens behov, inklusive om det blir dagtid, kvällar och/eller helger.  

Som coach kommer du vara med i urvalsgruppen och ha ansvarig för att leda alla träffar. Det kommer finnas möjlighet för att ta in enstaka gästexperter. För att lyckas som talangprogramscoach behöver du ha dokumenterad erfarenhet av professionella kortfilmsproduktioner som regissör, manusförfattare eller producent som du också delar med deltagarna. Du behöver också ha erfarenhet av att leda och coacha projekt och grupper. 

Vill du vara vår nya coach? Mejla ett kort motiveringsbrev samt CV (inklusive länkar till tidigare filmer du har skrivit, regisserat och/eller producerat) till ansokan@filmstockholm.se.   

Sista ansökningsdatum är 5 september 2023, intervjuerna kan ske löpande fram till dess, så vänta inte med att mejla in din ansökan.  

Kontakt: Film Stockholm, Rafael Franco, rafael.souza@regionstockholm.se. 

NYA RÖSTER STHLM genomförs av Film Stockholm AB med stöd av Svenska Filminstitutets krisstöd Talent To Watch.