Work in progress: Sagres

Publicerad: 2021-05-21

Bild från filmen Sagres. Foto: Sloan Laurits
Bild från filmen Sagres. Foto: Sloan Laurits

Vi har bjudit in regissören och manusförfattaren Lovisa Sirén och skådespelerskan Bahar Pars till ett samtal och work in progress kring Lovisa Siréns kommande långfilmsdebut Sagres, där Bahar Pars spelar en av huvudrollerna. Vi är nyfikna på arbetet med filmen, då inspelningen påbörjades mitt under pandemin 2020. Hur har det påverkat produktionen och vilka nya vägar har det lett till?

Samtalet modereras av Emma Gray Munthe.

Obs! Nytt datum: 21 juni kl. 14.00-15.00

Anmälan: Samtalet sker i Zoom, anmäl dig via den här länken för att få en inbjudan.

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_LU0Mj39bTE2YkrPePvDacg

Observera: Detta samtal spelas ej in, utan går bara att se på angiven tid.

 

Mer info

Kort om filmen: Tre envist briljanta kvinnor på ofrivillig roadtrip i en gammal Volvo genom Europa.

Skådespelare: Bahar Pars, Zhala Rifat, Nadja Rosenberg och Susan Taslimi

Producent: Siri Hjorton Wagner

Foto: Lisabi Fridell

Sagres är ett av de projekt som deltagit i talangsatsningen STHLM Debut, som drevs av Film Stockholm, Film Capital Stockholm och Stockholms Filmfestival.

Lovisa Sirén är filmregissör, manusförfattare och klippare och har fått ett flertal utmärkelser för sina kortfilmer. Bland annat vann hon Startsladden för sin film Pussy have the power vid Göteborg Film Festival 2014. Relationer, maktstrukturer och feminism är återkommande teman i Siréns filmer. 2020 tilldelades hon Anna-priset. Hon har också gjort filmerna Baby och Audition. Den senare nominerades för en Guldbagge 2016.

Bahar Pars debuterade på vita duken i När mörkret faller och har sedan dess medverkat i en rad produktioner för både film och tv som Arne Dahl: En midsommarnattsdröm. Hon har regisserat kortfilmerna Rinkebysvenska, som belönades med Årets bästa film i kategorin 27+ vid 2015 års kortfilmsfestival STOCKmotion, samt Turkkiosken. Hon medverkade i filmen En man som heter Ove, en roll för vilken hon blev Guldbaggenominerad 2016 i kategorin Bästa kvinnliga biroll. En man som heter Ove var även Sveriges Oscarsbidrag 2017 och blev nominerad i kategorin bästa utländska film.

Ladda ner pdf med info om eventet.