Workshop med Fanni Metelius: Gör din första film!

Publicerad: 2019-05-15

Välkomna på en tredagars workshop i Filmbasens regi den 8-10 juni med regissören Fanni Metelius och filmaren/filmpedagogen Ali Quraishi. Den här workshopen passar dig som nyligen eller länge velat göra spelfilm – lång eller kort – men inte riktigt kommit igång än.Som deltagare får du en inblick i hur du kan jobba med idé, manus, regi, skådespeleri och bildberättande genom övning och masterclass. Sista dagen leder Fanni en workshop med syfte att komma åt och formulera kärnan i dina ideér, med handledning i hur du kan ta de vidare.“Kursen har en del som är praktisk och en som är mer processinriktad. De metoder jag använder som handledare liknar de metoder jag använder som regissör för att skapa ett tryggt rum för alla deltagare, där ideér och kreativiteten kan växa. Målet är att alla deltagare ska hitta något som är viktigt och unikt i deras ideer och få självförtroende och verktyg att förverkliga dem. Hoppas vi ses där!”
// Fanni Metelius
Ansökan:
Ansök genom att skicka ett mejl till workshop@filmbasen.se. I mejlet länkar du till en video (högst 1 minut) som du spelat in, där du berättar varför du vill vara med på workshopen. Mejla inga videofiler utan ladda upp videon lösenordsskyddad på t.ex. Youtube eller Vimeo och inkludera länken och lösenordet i mejlet. Bifoga även CV i mejlet. Senaste ansökningsdag är den 13 maj.Avgift: 150kr
Vem får söka? Kursen riktar sig till alla som fyllt 18 år och som är sugna på att göra sin första film.Välkommen att söka!