Anmäl din film till STOCKmotion!

Publicerad: 2021-05-03

Nu öppnar anmälan till årets upplaga av kortfilmsfestivalen STOCKmotion, där filmskapare tävlar om över 300 000 kr i prispotten. Festivalen är dessutom Stockholms regionala uttagning till Novemberfestivalen, Sveriges största arena för ung svensk film, i Trollhättan.

Film Stockholm arrangerade STOCKmotion första gången 2014, och festivalen har sedan dess vuxit och etablerat sig som en given plats för filmare och filmintresserade i Stockholmsregionen. Vi är en festival som samlar både nya talanger och mer etablerade i branschen genom seminarier, workshops och mingel.

För att anmäla en film till STOCKmotion krävs att du bor och är verksam i Stockholmsregionen. Festivalen har följande kategorier:

  • Mellanvikt: 16-19 år
  • Tungvikt: 20-26 år
  • 27+: 27 år eller äldre

Anmälan görs på www.stockmotion.se.

Deadline för att skicka in din film är 25 maj.

Kategorin Lättvikt kommer i år att pausa. Under 2022 kommer den tillbaka som en del av STOCKmotion.  För mer info om filmverksamhet för barn och unga kontakta Linda Lindgren, Region Stockholms Filmkonsulent barn och unga, e-post: linda.lindgren@sll.se.

Uttagning till Novemberfestivalen

STOCKmotion är Region Stockholms regionala uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, som äger rum 19-20 november 2021. Filmare i åldern 16–26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Stockholmsregionen kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning.

Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på Novemberfestivalens webbplats (länken öppnas i en ny flik).

STOCKmotion arrangeras av Film Stockholm AB. Huvudpartner är Filmtech. Samarbetspartners: ABF Stockholm, FilmCentrum, Ljud & Bildmedia, Ljudbang, OFF, Video Assist Sweden, WIFT.