Här är deltagarna i Film Stockholm Debut 3

Publicerad: 2023-09-18

Syntolkning: Gruppbild på deltagarna i Film Stockholm Debut, omgång 3.
Fr.v: Sebastian Johansson Micci, Eliza Jones, Markus Waltå, Angelica Ruffier, Andrea Gyllenskiöld, Brynhildur Þórarinsdóttir, SaraKlara Hellström, Alexandra Litén och My Sandström. Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

Den tredje omgången av talangutvecklingsprogrammet Film Stockholm Debut startar under hösten 2023. Programmet stöttar långfilmsdebutanter med både finansiell utvecklingsinsats och praktiskt projektstöd. Här är den nya omgångens utvalda projekt.

Jag har ett ansikte för att bli älskad

av Angelica Ruffier. Producenter: Brynhildur Þórarinsdóttir och Marta Dauliūtė.
Om filmen: Under arbetet med att tömma sitt barndomshem efter sin pappas bortgång minns Angelica en intensiv och solitär kärlek hon hade i tonåren till sin historielärare Fröken S. En idé föds i Angelica, att återse henne.

Joline

av My Sandström och Alexandra Litén.
Om filmen: Joline är en film berättad ur en 7-årings perspektiv. Det handlar om familj och utanförskap – om önskan att få höra till. Med värme och humor vill vi berätta om ett mänskligt möte och hylla känslan av gemenskap som en så mycket starkare kraft än det som håller oss isär.

Konsten att njuta

av SaraKlara Hellström. Producent: Andrea Gyllenskiöld.
Om filmen: Det är en film om ”Konsten att njuta när världen brinner”. Det är en berättelse om Börje som blir medtvingad att gå på ett par-retreat med sin fru Yvonne. Retreatet ligger intill en stor vulkan som kan få ett utbrott när som helst. Men det är enbart Börje som är oroad över detta. Han upptäcker även att djuren vid hotellet har svarta bölder över kroppen. Han blir mer intresserad av att rädda djuren och förstå mysteriet med hotellet än att rädda sin relation.

Tvestjärten

av Sebastian Johansson Micci. Producenter: Eliza Jones och Markus Waltå.
Om filmen: Tvestjärten handlar om den hyllade konstnären och frånvarande pappan Timbo Landin och hans vuxna dotter Shanna. Deras relation ställs på sin spets under en varm sommar på södra Gotland.

Läs mer om projekten och Film Stockholm Debut.