Utlysning: Pitcha ditt filmprojekt till branschen på Stockholm Talents

Publicerad: 2022-10-31

Syntolkning: Bild med texten

Är du talang och i början av din karriär inom filmområdet? Har du en idé du vill komma vidare med? Nu finns ett fantastiskt tillfälle att pitcha dig själv och ditt projekt eller din idé för Stockholms professionella filmbransch. Deadline för ansökan är den 15 november. 

Du som är filmare (regissör eller manusförfattare) kan nu söka till FILMEN & STOCKHOLM: STOCKHOLM TALENTS – ett nytt forum arrangerat av Film Stockholm AB. Här du får möjlighet att synliggöra dig och ditt projekt och möta Stockholmsbaserade producenter som lyssnar och delar med sig av sina erfarenheter.  Ditt projekt/din idé kan vara inom vilken genre eller vilket format som helst (serie, långfilm, kortfilm, fiktion, dokumentär…).

Du som söker ska vara över 18 år, ha erfarenhet av tidigare projekt och ha en seriös ambition att fortsätta inom filmens värld. 

Upplägg

Film Stockholm kommer att välja ut åtta projekt som får  fem minuter på sig att pitcha och tre minuter för att svara på frågor. Inbjudan till publiken kommer vara bred och inkludera ett 20-tal exklusivt inbjudna producenter från Stockholms filmbransch. Dessa kommer både ställa stöttande frågor och bjuda på sina egna erfarenheter. 

Pitchen kommer äga rum på Filmhuset, Bio Mauritz. Torsdag 1 december klockan 15.00. 

De åtta som blir utvalda kommer få coachning i god tid före pitchen.

Ansökan

Mejla en projektbeskrivning (max en A4) och CV senast 15/11 till sthlmtalentspitch@filmstockholm.se

Kontakt

Rafael Franco, Film Stockholms konsulent för talang och kortfilm: rafael.souza@regionstockholm.se.

Om FILMEN & STOCHOLM: STOCKHOLM TALENTS

FILMEN & STOCKHOLM: STOCKHOLM TALENTS är en ny satsning som arrangeras av den regionala filmfonden Film Stockholm AB. Höstens höjdpunkt för dig som vill in i Stockholms filmbransch – eller dig som inte vill missa nästa stora talang.  Här finns möjlighet att öka din kunskap om filmbranschen i Stockholm och du får tips om vilka vägar du kan gå för att etablera dig som regissör, manusförfattare eller producent.  

Om Film Stockholm

Film Stockholm AB är en regional filmfond. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Bolaget ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.

Läs mer på Filmstockholm.se.

Så behandlar Film Stockholm personuppgifter.