Välkommen till FILMEN & STOCKHOLM: STOCKHOLM TALENTS 1 december på Filmhuset

Publicerad: 2022-11-01

Syntolkning: Bild med texten

Film Stockholm AB hälsar välkommen till FILMEN & STOCKHOLM: STOCKHOLM TALENTS – ett nytt forum där spännande nya filmare får chansen att möta den etablerade branschen. 

Filmen & Stockholm: Stockholm Talents är en ny satsning som arrangeras av den regionala filmfonden Film Stockholm AB. Höstens höjdpunkt för dig som vill in i Stockholms filmbransch – eller dig som inte vill missa nästa stora talang.  Här finns möjlighet att öka din kunskap om filmbranschen i Stockholm och du får tips om vilka vägar du kan gå för att etablera dig som regissör, manusförfattare eller producent.

För dig som arbetar med att leta talang och säkra återväxten för branschen eller ditt bolag kommer Stockholm Talents att vara ett gyllene tillfälle. Här får ett antal utvalda talanger chansen att visa upp sina pågående projekt. 

Ambitionen är att Stockholm Talents ska bli ett återkommande arrangemang som kommer att fortsätta utvecklas i takt med branschens och de nya talangernas behov och önskemål.

Tid & plats

Filmhuset, Bio Mauritz.
Torsdag 1 december klockan 15.00-18.15. 

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.  

14.30-15.00 Välkomstfika
Vi hälsar välkommen med kaffe i Filmhusets foajé.

15.00-16.10 Talangpitch: Nya talanger pitchar sig själva och sina projekt för etablerade filmaktörer
Film Stockholm har valt ut åtta av Stockholms mest spännande talanger som får chansen att pitcha sina aktuella projekt för representanter för den professionella filmbranschen. En chans att få syn på ny talang först av alla! Moderator: Siri Hjorton Wagner.

16.20-17.00 Branschpitch: Etablerade filmaktörer presenterar sina verksamheter för de nya talangerna
Ett antal etablerade aktörer i Stockholms filmbransch får “pitcha” sin verksamhet för talangerna och publiken. Vad gör er så bra? Varför ska man jobba med er? Vad är er usp? En chans för branschen att attrahera nya medarbetare, och en chans för talanger i publiken att få tips om möjliga samarbetspartners. Moderator: Siri Hjorton Wagner.

17.00-17.30 Nätverksmingel
Såg du något intressant under pitcharna? Här finns en möjlighet att fånga upp och fritt prata vidare med varandra.

17.30- 18.15 Samtal med Sanna Lenken
Sanna Lenken (Min lilla syster, Tunna blå linjen, Comedy Queen) möter talanger och delar med sig av erfarenheter från sin väg från talang till etablerad regissör. Moderator: Maria Eriksson-Hecht.

Anmälan

Stockholm Talents är kostnadsfritt men föranmälan krävs.

Anmäl dig här (länken öppnas i ny flik..
Genom att anmäla dig samtycker du till att Film Stockholm behandlar dina personuppgifter. 

Filmen & Stockholm: Stockholm Talents arrangeras av Film Stockholm AB.

Film Stockholm är en regional filmfond, vars uppdrag är att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Film Stockholm ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.

Läs mer på Filmstockholm.se.