Nya röster: Workshop, hösten 2023

Sophie Vuković leder Nya röster: Workshop. Foto: Grand Slam Film.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop hålls under hösten 2023. 

Workshopen har fokus på att utveckla din unika röst och skapa en större trygghet inför filmprocessen. Den leds av Sophie Vuković 

Sophie Vuković är en regissör som jobbar med teman som identitet, migration och familj. Debuten inom långformat blev Shapeshifters, en hybrid dokumentär om migration som hade premiär på CPH:DOX och uppmärksammades i samband med biopremiären. Kortfilmen 09:55-11:05, Ingrid Ekman Bergsgatan 4B fick pris på festivaler som SXSW, Jamila fick hedersomnämnande på Uppsala Kortfilmfestival och Mother’s Milk visades i Oberhausen. Hon har även visat videoverk på museer som Moderna Museet and Konsthall C. Hennes senaste produktion var TV-serien Dumpad, en Warner Bros-produktion för Discovery+. Just nu utvecklar hon sin första fiktiva långfilm Min bästa väns bebis med bolaget Grand Slam Film. 

Under workshopen kommer du att utveckla din filmidé. Målet är att du ska hitta något som är viktigt och unikt i din idé och känna självförtroende att förverkliga den. Du kommer i slutet av workshopen vara redo att göra en ansökan om finansiering av din kortfilm eller övertyga en producent och andra nyckelfunktioner att knyta sig till projektet. 

Du kommer även att få möjlighet att få en inblick i olika beståndsdelar i filmskapandet: projektbeskrivning, manus, budget, casting, inspelning, redigering, efterbearbetning, visning och distribution. 

Tid och plats 

Varje tisdag kl. 18-21 från 24 oktober t.o.m. 5 december.  Plats: Fanzingo, Rotemannavägen 12, Norsborg (T-bana Alby). 

Träffarna kommer att äga rum på Fanzingo i Alby. Du måste kunna delta vid alla tillfällen. 

Deltagande i workshopen ger inget finansiellt stöd utan fokus ligger på utvecklingen av projekten. Workshopserien avslutas med ett pitchpris som består av 25 000 i utvecklingsinsats från Film Stockholm för bästa projekt. 

Vem kan ansöka? 

Du kanske har gjort en kortfilm eller flera, eller musikvideo, och vill fortsätta utveckla ditt filmspråk och berättande, men du behöver inte ha gjort film alls tidigare. Ditt kortfilmsprojekt kan vara fiktion, dokumentär eller hybrid. För att söka behöver du vara bosatt och verksam i Stockholms län. Det går att söka ensam eller tillsammans med dina medskapare. 

Så söker du 

Mejla din ansökan till workshop.nyaroster@filmstockholm.se. I ansökan ska inkluderas: 

  • En kort text (max en halv sida) där du berättar om dig själv, vad du gjort tidigare och varför du nu vill gå på workshopen. 
  • En kort text med en filmidé eller ett manus till en kortfilm du vill göra. 
  • Ditt CV med kontaktuppgifter som adress (inklusive kommun), telefon och tidigare erfarenhet. 
  • Har du gjort film tidigare eller har du spelat in någon scen eller pilot? Skicka i så fall gärna en länk till YouTube eller Vimeo. 

Ansökan är nu stängd.

Frågor: Film Stockholm, Rafael Franco, rafael.souza@regionstockholm.se 

Nya röster: Workshop genomförs av Film Stockholm och Fanzingo med stöd från Svenska Filminstitutet.