Nya röster: Workshop, våren 2023

Syntolkning svartvitt foto på tre personer under filminspelning. Yana Martsynkevych i mitten.

Yana Martsynkevich (mitten) leder Nya röster: Workshop. Foto: Dmytro Shytko.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop hålls under våren 2023. 

Workshopen har fokus på att utveckla din unika röst och skapa en större trygghet inför filmprocessen. Den leds av Yana Martsynkevych.

Yana Martsynkevych flyttade från Ukraina till Sverige som tonåring där hon studerade på Kulturama och läste Filmvetenskap. År 2018 tog hon examen i filmregi från Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är regissör till prisvinnande kortfilmer som Lost in Kyiv (2019), Half Brother (2017) och Abel (2015). Just nu jobbar hon på sin debutlångfilm med produktionsbolaget Hobab och undervisar film på Kulturama. Hon ser nu mycket fram emot att hitta varje deltagares egen ingång i sin filmiska process.

Under workshopen kommer du att utveckla din filmidé. Målet är att du ska hitta något som är viktigt och unikt i din idé och känna självförtroende att förverkliga den. Du kommer i slutet av workshopen vara redo att göra en ansökan om finansiering av din kortfilm eller övertyga en producent och andra nyckelfunktioner att knyta sig till projektet.

Du kommer även att få möjlighet att få en inblick i olika beståndsdelar i filmskapandet: projektbeskrivning, manus, budget, casting, inspelning, redigering, efterbearbetning, visning och distribution.

Tid och plats

Uppstarten är tisdag den 13 april, ytterligare träffar är 20 april, 27 april, 18 maj, 1 juni och 22 juni 2023.
Kl. 18-21.
Plats: Fanzingo, Rotemannavägen 12, Norsborg (T-bana Alby).

Träffarna kommer att äga rum på Fanzingo i Alby. Du måste kunna delta vid alla tillfällen.

Deltagande i workshopen ger inget finansiellt stöd utan fokus ligger på utvecklingen av projekten.

Vem kan ansöka?

Du kanske har gjort en kortfilm eller flera, eller musikvideo, och vill fortsätta utveckla ditt filmspråk och berättande. Du måste inte ha gjort film tidigare, men det är ett plus om du har gjort en film, övning, pilot eller scen och kan mejla oss en länk. Ditt kortfilmsprojekt kan vara fiktion eller hybrid. För att söka behöver du vara bosatt och verksam i Stockholms län. Det går att söka ensam eller tillsammans med dina medskapare.

Så söker du

Sista datum att söka var den 20 mars 2023.

Har du frågor? Film Stockholm, Rafael Franco, rafael.souza@regionstockholm.se

Nya röster: Workshop genomförs av Film Stockholm och Fanzingo med stöd från Svenska Filminstitutet.