Tidigare workshops & event

Film Stockholm arrangerar varje år en rad workshops, seminarier och andra typer av events för våra målgrupper. Här ser du en del av våra tidigare workshops och event.

Sveriges Kortfilmfestival: Film Stockholms samproduktioner – kortfilmer 2023

2023-03-24
Pernilla August i Surprise. Foto: Niklas Johansson.

Film Stockholm presenterar, i samarbete med Sveriges Kortfilmfestival, kortfilmer som Film Stockholm samproducerat och som hade premiär under årets upplaga av Göteborg filmfestival. I samband med visningarna kommer bland annat regissörer och skådespelare vara på plats för samtal och Q&A. Moderator är Sophie Vuković.

Tid och plats: Fredag 24 mars 17:30-19:30 på Indio Studios, Hornstull.

Utveckla din kortfilm under Nya röster: Workshop

2023-03-20
Syntolkning svartvitt foto på tre personer under filminspelning. Yana Martsynkevych i mitten.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop hålls under våren 2023.

Sista ansökningsdag är den 20 mars 2023.

Kulturakademin: Hållbar film/tv-produktion

2023-03-14
Hållbar film/tv-produktion.

För att delta i den nödvändiga hållbarhetsomställningen vi alla står inför krävs gemensamma kunskaper, mål och metoder. Nu öppnar Kulturakademin anmälan till den nya webbaserade kursen Hållbar film/tv-produktion, riktad till hela den svenska film- och tv-branschen.

Sista ansökningsdatum: 10 mars 2023.

Träffa dokumentärbranschen på Tempo Meet Up 2022 – ansök senast 20 december

2023-03-06
Skärmdump från Tempos webbplats.

En mötesplats för dokumentärfilmare! Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival.

Webbinarium: Fler filminspelningar till Stockholms skärgård

2023-02-14
Syntolkning: Bild på person i skärgårdsmiljö med texten

Film Stockholm, Visit Stockholm och Stockholm Archipelago står bakom ett nytt koncept med syftet att göra Stockholms skärgård mer tillgängligt för filminspelningar: ”Off season is the best season to film”.
Nu bjuder vi in till ett webbinarium den 14 februari klockan 15:00, där vi kommer att presentera materialet som tagits fram.

Kurs i hållbara produktionsmetoder för film och tv

2022-12-16
Syntolkning: Bild med texten

Film Stockholm AB bjuder in till en kort kurs om hållbarhet. Vår målsättning är att bli en hållbar filmregion och med hjälp av denna kurs vill vi ge stöd och inspiration till producerande bolag och filmarbetare till att bli mer hållbara i sitt filmskapande.

Tillfälle 1: 15/12, kl 09:00-11:00 Tillfälle 2: 16/12, kl 09:00-11:00

Utlysning: Pitcha ditt filmprojekt till branschen på Stockholm Talents

2022-12-01
Syntolkning: Bild med texten

Är du talang och i början av din karriär inom filmområdet? Har du en idé du vill komma vidare med? Nu finns ett fantastiskt tillfälle att pitcha dig själv och ditt projekt eller din idé för Stockholms professionella filmbransch.

Deadline för ansökan är den 15 november. 

Välkommen till FILMEN & STOCKHOLM: STOCKHOLM TALENTS 1 december på Filmhuset

2022-12-01
Syntolkning: Bild med texten

Film Stockholm AB hälsar välkommen till FILMEN & STOCKHOLM: STOCKHOLM TALENTS – ett nytt forum där spännande nya filmare får chansen att möta den etablerade branschen. 

Tid och plats: 1 december 15.00 på Filmhuset i Stockholm.

Webbinarium 4/10: Nya platsguider & skriv bättre tillståndsansökningar

2022-10-04
Syntolkning: Skärmbild från tillståndssidan om Skansen på Filmstockholm.se.

Film Stockholm har släppt tre nya tillståndsguider för inspelningsplatser: Statens fastighetsverk, Allmännyttan och Skansen. I det här webbinariet presenterar vi guiderna och bjuder på tips och trix för hur du skriver bättre tillståndsansökningar.

Bergmanveckan: Auteuren är död, länge leve auteuren!

2022-06-30
Syntolkning: Montage med bilder på Emma Gray Munthe, Susann Billberg-Rydholm, Niki Lindroth von Bahr och Goran Kapetanović. Foto: Privat/SF Studion (Susann Billberg-Rydholm)/Jorun Burman Berg (Niki Lindroth Von Bahr).

Film Stockholm arrangerar tillsammans med Film på Gotland ett samtal under Bergmanveckan på Fårö med rubriken Auteuren är död, länge leve auteuren! Kreatörens roll, utmaningar och möjligheter i det nya produktionslandskapet.

Tid & plats: Torsdag 30 juni, Bergmancenters utomhusscen, Fårö.