STOCKHOLM TALENTS 2023

Film Stockholm hälsar välkommen till den andra upplagan av Stockholm Talents – ett talangforum där spännande nya filmare får chansen att möta den etablerade branschen. 

Stockholm Talents är en talangsatsning som arrangeras av den regionala filmfonden Film Stockholm. Höstens höjdpunkt för dig som vill in i Stockholms filmbransch – eller dig som inte vill missa nästa stora talang.  Här finns möjlighet att öka din kunskap om filmbranschen i Stockholm och du får tips om vilka vägar du kan gå för att etablera dig som regissör, manusförfattare eller producent.

För dig som arbetar med att leta talang och säkra återväxten för branschen eller ditt bolag är Stockholm Talents ett gyllene tillfälle. Här får ett antal utvalda talanger chansen att visa upp sina pågående projekt.

Stockholm Talents arrangeras för andra gången och kommer att fortsätta utvecklas i takt med branschens och de nya talangernas behov och önskemål.

Tid & plats

Filmhuset, Bio Mauritz.
Tisdag 17 oktober klockan 14:30-18:30.

Anmälan

Stockholm Talents är kostnadsfritt men föranmälan krävs. Antalet platser är begränsat. Anmäl intresse på länken genom att beskriva din roll och bakgrund inom film. Vi återkommer med besked om du fått plats eller inte. Vi hanterar anmälningarna löpande, så vänta inte med anmälan om du vet att du vill gå.

I anmälan får du ange om du vill vara med under både pitchsessionerna och filmvisningarna, eller bara någon av dem.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret här. (Öppnas i ny flik.)
Genom att anmäla dig samtycker du till att Film Stockholm behandlar dina personuppgifter.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.  

14.30-15.00 Välkomstfika
Vi hälsar välkommen med kaffe i Filmhusets foajé. 

15.00-16.10 Talangpitch
Nya talanger pitchar sig själva och sina projekt för etablerade filmaktörer
Film Stockholm har valt ut åtta av Stockholms mest spännande talanger som får chansen att pitcha sina aktuella projekt för representanter för den professionella filmbranschen. En chans att få syn på ny talang först av alla!
Moderator: Siri Hjorton Wagner.

16.20-17.00 Branschpitch
Etablerade filmaktörer presenterar sina verksamheter för de nya talangerna
Ett antal etablerade aktörer i Stockholms filmbransch får “pitcha” sin verksamhet för talangerna och publiken. Vad gör er så bra? Varför ska man jobba med er? Vad är er usp? En chans för branschen att attrahera nya medarbetare, och en chans för talanger i publiken att få tips om möjliga samarbetspartners.
Moderator: Siri Hjorton Wagner.

17.00-17.45 Nätverksmingel
Såg du något intressant under pitcharna? Här finns en möjlighet att fånga upp och fritt prata vidare med varandra. 

17.30-18:30 Filmvisningar
Guldkorn från nya talanger samt finalisterna från Stockholms uttagning till Novemberfestivalen – vinnarna från Stockholm och pitch-vinnaren tillkännages. 

Filmen & Stockholm: Stockholm Talents arrangeras av Film Stockholm AB.

Film Stockholm är en regional filmfond med uppdrag att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Film Stockholm ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.

Läs mer på Filmstockholm.se.