Nya röster: Workshop, hösten 2024

Syntolkning: Kvinnlig regissör instruerar två manliga skådespelare på en filminspelning.

Maria Eriksson-Hecht leder Nya röster: Workshop. Foto: Nadja Hallström.

Vill du få inspiration och verktyg för att kunna förverkliga ditt kortfilmsprojekt? Har du en idé som du skulle vilja göra film av, eller har du börjat göra en film som du vill komma vidare med? Vill du testa och utveckla din personregi? Film Stockholms och Fanzingos Nya röster: Workshop hålls under hösten 2024.

Workshopen har fokus på att utveckla din unika röst och skapa en större trygghet inför filmprocessen. Den leds av Maria Eriksson-Hecht.

Maria Eriksson-Hecht är utbildad i filmregi vid Stockholms dramatiska högskola med både en kandidat och en masterexamen. Hon har gjort ett flertal prisbelönta kortfilmer, bland annat ”Skolstartssorg” som hade premiär 2017 och kom att visas på över 100 internationella filmfestivaler och vann över 40 priser. Förutom att regissera egna projekt har Maria även regisserat avsnitt på tv-serierna ”Tunna blå linjen” och ”Thunder in my heart”. Under 2025 har hennes långfilmsdebut ”Kevlarsjäl” biopremiär.

”Jag ser mycket fram emot att få komma tillbaka och undervisa igen! Det ska bli spännande att få följa deltagarnas projekt och jag hoppas att jag ska kunna bidra med mina erfarenheter. Eftersom jag har gjort alltifrån nollbudget-kortfilm till att regissera avsnitt på tv-serier och långfilm, så tror jag att jag har en kunskap och erfarenheter som kan inspirera deltagarna. Jag kommer även att fokusera lite extra på att ge dem verktyg och tips i arbetet med skådespelare. ”

Under workshopen kommer du att utveckla din filmidé. Målet är att du ska hitta något som är viktigt och unikt i din idé och känna självförtroende att förverkliga den. Workshopen har extra fokus på personregi och du kommer kunna testa regissera skådespelare under workshopen.  I slutet av workshopen får du chans att pitcha din idé samt att du kommer känna dig redo att ta nästa steg dvs knyta an viktiga nyckelfunktioner till projektet eller göra en ansökan för finansiering av ditt projekt.

Du kommer även att få möjlighet att få en inblick i olika beståndsdelar i filmskapandet: projektbeskrivning, manus, casting, inspelning och efterbearbetning.

Det kommer finnas tid för individuell coachning från workshopledare och även från en manuscoach i samarbete med Centrum för Dramatik.

Deltagande i workshopen ger inget finansiellt stöd utan fokus ligger på utvecklingen av projekten. Workshopserien avslutas med ett pitchpris som består av 50 000 i utvecklingsinsats från Film Stockholm för bästa projekt.

Tid och plats

Datum: Onsdag 23/10, tisdag 5/11, torsdag 14/11, onsdag 20/11, onsdag 27/11, onsdag 11/12.
Tid: Alltid kl. 18-21.

Träffarna kommer att äga rum på Fanzingo i Alby. Du måste kunna delta vid alla tillfällen.

Plats: Fanzingo, Rotemannavägen 12, Norsborg (T-bana Alby).

Vem kan ansöka?

Du kanske har gjort en kortfilm eller flera och vill fortsätta utveckla ditt filmspråk och berättande eller har du annan relevant erfarenhet inom film och vill utveckla eget filmprojekt. Ditt kortfilmsprojekt måste vara fiktion.

För att söka behöver du vara bosatt och verksam i Stockholms län. Det går att söka ensam eller tillsammans med dina medskapare, manusförfattare eller producent.

Ansökan

Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Sök senast den 6 oktober 2024, men gärna innan.

Ansökan kan även kompletteras med:

  • Manus. Skicka gärna manus om du har, även om det inte är färdigt.
  • Visuellt material (moodboard eller liknande).
  • Presentation av projektet som pdf.
  • CV som pdf.

Komplettera genom att mejla bifogade pdf-filer till workshop.nyaroster@filmstockholm.se.

 

Frågor: Film Stockholm, Rafael Franco, rafael.souza@regionstockholm.se 

Nya röster: Workshop genomförs av Film Stockholm och Fanzingo med stöd från Svenska Filminstitutet.