Deltagare omgång 2

STHLM Debut, deltagarna i omgång 2. Foto: Filmbasen.

Juan Libossart, Angela Bravo, Shaon Chakraborty, Anna Persson, Anna Weitz, Sanna Lenken och Gila Bergqvist Ulfung

I den andra omgången av STHLM Debut valdes dessa deltagare och projekt ut:

ANNA K

I sömniga Släthult bor fyra 12 åriga Annor, världens bästa lärarinna Louise och älskade hunden Molly. Under några dagar i september möts de i ett drama med en smitolycka, tusen lögner, kidnappning och ett bröllop.

Sanna Lenken har flera prisbelönta kortfilmer i bagaget, ANNA K är en långfilm skriven av Josefin Johansson efter en idé av Sanna Lenken och Josefin Johansson.

Regissör: Sanna Lenken, Producent Gila Bergqvist Ulfung, Bolag: Breidablick Film Produktion

FÖRVARET

Förvaret är en dokumentärfilm inifrån ett svenskt förvar – Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en hittills oskildrad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och människovärde.

Anna Persson har tidigare regisserat bland annat Handläggaren (2011). Shaon Chakraborty har en bakgrund inom fotografi och konst. Både regissörerna och producenten långfilmsdebuterar med Förvaret.

Regissörer: Anna Persson och Shaon Chakraborty, Producent: Anna Weitz, Bolag: RåFILM filmkollektiv.

 

MAGINARY COUNTRY

Imaginary country, är en personlig karaktärsdriven film som utforskar identitet, politiska gränser och exil, skildrad från konstnären/ filmaren Angela Bravos perspektiv. Historien börjar I Sverige under 80- talet och tar oss tillbaka till Chile 1973. Det är en hybrid film som blandar animation, arkivmaterial och det dokumentära berättandet.

Angela Bravo har studerat på Kungliga Konst Högskolan, Universität der Kunst i Berlin samt Broby Grafiska Högskolan. Angelas kortfilmer utfoskar gränslandet mellan konsten, filmen och den dokumentära formen.

Regissör: Angela Bravo, Producent: Juan Libossart, exekutiv producent är Erik Gandini, Bolag: Fasad Film