Deltagare omgång 1

STHLM Debut, deltagarna i omgång 1. Foto: Filmbasen.

STHLM Debut, deltagarna i omgång 1. Foto: Filmbasen.

Mathilde Dedye, Jesper Klevenås, Johanna Ställberg Bonnie Skoog Feeney, Cecilia Forsberg, Elisabeth Marjanovic´Cronvall och Marta Dauliūtė.

I den första omgången av STHLM Debut valdes dessa deltagare och projekt ut:

 

HUMAN RESOURCES

En berättelse om sysselsättning i ordets breda bemärkelse och inte minst i ett system som tvingar till sysselsättning för att hålla ekonomin igång. Det handlar om att bygga upp något inför en oviss framtid i tider där ekonomi och natur är labil.

Regissören Elisabeth Marjanovic´Cronvall är utbildad på Filmhögskolan i Göteborg. Hennes kortfilmen Inte Panik var Guldbaggenominerad 2011 och producerades av Marta Dauliūtė. Deras senaste film SECOND CLASS, tävlar på dokumentärfestivalen Hot Docs i Toronto nu i vår.

Regissör Elisabeth Marjanovic´Cronvall, producent Marta Dauliūtė, produktionsbolag MDEMC.

 

ELDALEK

Eldalek är en äventyrsfilm i fantasygenren. Äventyr och omöjlig kärlek i en värld av troll, övernaturliga krafter och starka hämndkänslor. Detta tar sin plats i den magiska naturen intill en gammal gruvby mitt i de djupaste skogarna.

Regissören Johanna Ställberg har tidigare regisserat novellfilmen Maskeraden och arbetat med manus och regi för bland annat tv och radio.

Regissör Johanna Ställberg, producenterna Bonnie Skoog Feeney, Cecilia Forsberg Becker, produktionsbolag Filmlance AB.

 

VI MOT VÄRLDEN

Vi mot världen är berättelsen om två unga killar som desperat kämpar för att hitta något ljust i sin mörka verklighet. En roadmovie om två utsatta killars passionerade sammanhållning.

Regissören Jesper Klevenås har gjort många uppmärksammade kortfilmer och vars senaste kortfilm Ett tyst barn valdes ut till Director’s forthnight, Cannes 2010, långfilmsdebuterar nu med Vi mot världen.

Regissör Jesper Klevenås, producent Mathilde Dedye, produktionsbolag French Quarter Film.