Anmäl ditt lag till Noomaraton – tävlingen där ni gör film på tid

Publicerad: 2020-08-26

Noomaraton 2020 - anmäl dig senast 4 september.
Noomaraton 2020 - anmäl dig senast 4 september.

Nu är det är äntligen dags för årets Noomaraton Stockholm – tävlingen där ni gör film på tid! Noomaraton är öppen för alla att delta i – oavsett ålder och filmerfarenhet. Du och ditt lag har 24 timmar på er – det enda ni får veta är tre platser, tre föremål och ett tema som ni får veta vid tävlingsstart.

TRE lag vinner varsin teknikcheck på totalt 30 000 sek från Dagsljus och Ljud & Bildmedia AB!

Noomaraton är en regional filmtävling som genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs. I år arrangerar Fanzingo filmtävlingen i Stockholms län i samarbete med Filmbasen & Film Stockholm.

Startskottet går klockan 9.00 lördag morgon, och målgång sker exakt ett dygn senare. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film utifrån ett på förhand givet tema. Filmen ska också innehålla tre givna föremål och skildra tre platser som har betydelse för historien. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart.

Två vinnarfilmer koras för att representera länet vid riksfinalen i Stockholm den 3:e oktober.

Viktiga datum

FREDAG 4:e SEPTEMBER KL 12.00
Sista anmälningsdagen! Anmälan tas emot fram till klockan 12.00 fredagen den 4:e september

LÖRDAG 5:e SEPTEMBER KL 09.00
Tävlingen startar, ni får mail om de hemliga förutsättningarna för tävlingen samtidigt som samtliga regioner. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida.

SÖNDAG 6:e SEPTEMBER KL 09.00
Deadline för inlämning av film, då ni lämnar in era bidrag genom att ladda upp dem på YouTube och skicka länken till oss.

LÖRDAG 19:e SEPTEMBER 16.00-18.00
En jury utser de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen i Stockholm. Fina priser till två vinnarfilmer samt ett fint hederspris delas ut! Prisutdelningen kommer att livesändas.

LÖRDAG 3:e OKTOBER (mer info kommer)
De två vinnarlagen går vidare till Riksfinalen.

Läs mer och anmäl ditt filmlag hos Fanzingo!