Stockholms filmkommission

Vy över Stockholms vatten och gamla stan. (Foto: Henrik Trygg)

Filmkommissionen tillhandahåller hjälp och stöd med tillstånd, logistik, filmresurser och kontakt med myndigheter, tillståndsgivare och mark- och fastighetsägare i Stockholm. Filmkommissionen är den naturliga bron mellan filmindustrin och tillståndsgivare, organisationer och myndigheter i Stockholms län. Vi arbetar för att din filminspelning skall gå så smidigt som möjligt. Filmkommissionen företräder även Stockholmsregionen i olika nationella och internationella nätverk och marknadsför Stockholm internationellt.

Är du producent, linjeproducent, produktionsledare, koordinator eller i någon annan position och planerar att genomföra en filminspelning i Stockholmsområdet? Filmkommissionen är här för att hjälpa dig. Vi kan guida dig och vara ett stöd. Film Stockholm underlättar för din produktion i länet. Vi har ett stort nätverk i Stockholm och har även nära samarbete med andra regioner, Film på Gotland, Film i Skåne, Filmkontoret i Göteborg och Filmpool Nord.

Eller… Du kanske jobbar för någon kommun, fastighetsägare eller annan tillståndsgivare i länet och har fått frågor från en film- eller tv-produktion kring möjligheterna att spela in hos dig? Filmkommissionen finns här för dig, som support och ledsagare för att det ska bli så enkelt, tydligt och rätt som möjligt.

Filmkommissionen samarbetar även tätt med internationella partners. Vi är medlemmar i Nordic Film Commissions och Europeiska filmkommissionärer (EUFCN)

Här är en introduktion till filmning i Stockholmsområdet och här är en guide för söka  tillstånd. Tillståndssidan är på svenska eftersom all tillståndshantering sker på svenska.

Meddela gärna alltid Stockholms Filmkommission om er filmproduktion, oavsett om ni behöver våra tjänster eller inte. Det räcker med ett kort mail med lite fakta. Det är bra för oss att veta vad som är på gång och få en uppfattning om vad ni behöver för stöd. Vi kan också hjälpa er om andra parter bör informeras.

Kontakta gärna kommissionen om du har frågor, tips eller funderingar kring hur vi kan hjälpa dig och din produktion.

Välkommen till Stockholm!

Stockholms Filmkommissionär, Daniel Chilla

Mail: daniel.chilla@regionstockholm.se

Mobil: +46 (0)70-238 67 08

Följ oss gärna på instagram: @stockholmfilmcommission eller twitter @stockholmfilm