Deltagare i Nya röster STHLM 2022

Deltagarna i Nya röster Sthlm 2022. Foto: Rafael Franco/Film Stockholm.

Deltagarna i Nya röster Sthlm 2022. Foto: Rafael Franco/Film Stockholm.

Nya röster STHLM vänder sig till regissörer med mindre erfarenhet av filmskapande, men med historier och en vilja att skapa kortfilm. Inom Nya röster STHLM kommer vi kunna följa projekten förhoppningsvis hela vägen ända fram till visning av kortfilmerna.

Här är projekten som deltar i Nya röster STHLM:

AZADEH
av Parmida Hamdollazadehkive.

“Med Nya Röster STHLM hoppas jag att kunna dela min röst med en bredare publik genom en berättelse som vanligtvis inte får rampljuset i Sverige. AZADEH är en väldigt personlig berättelse som jag önskar att jag hade tillgång till när jag själv var barn. Jag hoppas därför att kunna sprida denna film till invandrarbarn där ute som kämpar med integration, inklusivitet och identitetskris.”

Brf Smultronet
av Gustav Ahnelöv och Henny Åman.

“Jag ser fram emot att få kunna ha tid att arbeta med en idé från grunden med stöd av handledare och andra som också är med i Nya Röster. Att producera en kortfilm utan skolans ‘stödhjul’ känns som en spännande utmaning och jag tror jag komma lära mig otroligt mycket av det.”

Kasta sten
av Gustav Littorin.

“Jag är skittaggad på att vara med i Nya röster STHLM. Jag ser fram emot att träffa alla andra team, att dra lärdom av varandras erfarenheter och att få utveckla ett projekt som ligger nära mitt hjärta.”

Kompis
av Saleen Gomani.

“Jag hoppas att deltagandet i Nya Röster utmanar min blick och uppmuntrar mig att testa olika sätt att strukturera mina narrativ.”

Man up
av Robin Sharmin.

“Jag ser det som ett fantastiskt tillfälle att testa mina vingar och färdigheter att utveckla min första spelfilm i ett kort format, men framförallt en möjlighet där jag kan utvecklas och fördjupa mig mer inom konsten av filmskapandet.”

Söt
av Clara Vida.

“Jag hoppas att deltagandet i Nya Röster STHLM ska ge mig ett sammanhang och en möjlighet att diskutera mitt arbete, mina frågor och tankar under processens gång, samt att få ta del av andras. Jag tror att det kommer göra mycket gott för min utveckling som filmare och för utvecklingen av mitt projekt.”