Besök en filminspelning hos Film Stockholm på Järvaveckan

Publicerad: 2024-05-28

Närbild på filmkamera under filminspelning.
Besök en filminspelning under Järvaveckan! Bilden är från inspelningen av Film Stockholms samproduktion "Knyckertz & snutjakten". Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

På onsdag börjar Järvaveckan och Film Stockholm medverkar på Jobbtorget den 1 juni där besökarna kommer ha möjlighet att hälsa på en filminspelning ledd av regissören Ahmed Abdullahi. Dessutom visas två filmer med koppling till Film Stockholm under Järvaveckan Filmfestival. 

Film Stockholms vd Kristina Colliander deltar också i ett panelsamtal under rubriken “Vita duken”.

Järvaveckan är ett årligt evenemang som syftar till att bygga broar mellan medborgare, myndigheter, politiker, företag och civilsamhälle. Årets evenemang äger rum onsdag 29 maj – lördag 1 juni kl. 12.00-19.00, som vanligt på Spånga IP.

Film Stockholm på Järvaveckans jobb- och utbildningstorg

Vilka yrken finns på en filminspelning? Vad gör en scripta och en passare? Kom och besök en filminspelning som Film Stockholm håller i under Järvaveckan! Här får du chansen att se hur en inspelning kan se ut och vilka roller som behövs. Lär dig mer om vilka typer av jobb som finns i filmbranschen och om vägarna in. Passa på att ställa frågor till representanter från Film Stockholm och till de filmarbetare som är med på plats under inspelningen. Inspelningen kommer att ledas av regissören Ahmed Abdullahi, vars senaste långfilm ”Amina” nu går att se på SVT Play. Han har tidigare bland annat regisserat SVT-serien ”En mot en” (samproduktion med Film Stockholm) och den Guldbaggebelönade kortfilmen ”Martyren”.

1 juni, 12:00-19:00. Järvaveckans jobbtorg, Spånga IP.
Läs mer hos Järvaveckan: https://jarvaveckan.se/program/filminspelning-med-film-stockholm-2024/

“VITA DUKEN” Panelsamtal

Film Stockholms vd Kristina Colliander är en av panelmedlemmarna i ett samtal med syfte att diskutera, inspirera och ge praktiska råd till unga för att förverkliga sina kultur- och filmprojekt, med särskild betoning på mångfald och inkludering.

1 juni, 18:00-19:00. Seminariescen: Järva.
Läs mer hos Järvaveckan: https://jarvaveckan.se/program/panelsamtal-2024/

Filmvisning: “Om alla bara drar”

Film Stockholms samproduktion “Om alla bara drar” av Karin Wegsjö och Nazira Abzalova visas på Järvaveckan Filmfestival den 31 maj. Filmen handlar om Nazira och hennes familj, om ett vackert Tensta, om grannar och kärlek, men också om pistolhot, skjutningar, rädsla och otrygghet när samhällets funktioner verkar backa bort och många människor vill flytta därifrån. Nazira frågar sig själv; om alla bra människor flyttar, vem kan då göra skillnad?
Stanna kvar tjugo minuter efter filmen för att lyssna till ett samtal och ställa frågor till regissörerna samt andra medverkande i filmen.

31 maj, 18:50-20:30. Järvaveckan Filmfestival, Spånga IP.
Läs mer hos Järvaveckan: https://jarvaveckan.se/program/om-alla-bara-drar-filmvisning-och-regisamtal-med-karin-wegsjo-nazira-abzalova-2024/

Filmvisning: “Hafu”

10-åriga Mikas skugga, delas en dag i två. “Hafu” är en kortfilm om att växa upp med två etniciteter och inte kunna identifiera sig med någon av dem. Regi och manus: Aya Sakurai. “Hafu” har producerats inom ramen för talangprogrammet Nya röster STHLM, som drivs av Film Stockholm och delfinansieras av Svenska Filminstitutets satsning Talent to Watch.

1 juni, 19:00-20:30. Järvaveckan Fimfestival, Spånga IP.
https://jarvaveckan.se/program/hafu-av-aya-sakurai-kortfilmsvisning-av-unga-filmskapare-2024/

Region Stockholm och Stockholms stad på Järvaveckan

Region Stockholm, som äger Film Stockholm, är på plats under Järvaveckan med fokus på kvinnors hälsa.
Se Region Stockholms program på Regionstockholm.se.

Film Stockholm drivs i nära samarbete med Stockholms stad. I Stockholms stads tält under Järvaveckan får du både svar på dina frågor och kan se hur staden utvecklas. Du får hjälp att komma igång med allt från bostadssökande till att själv tycka till om din närmiljö.
Se Stockholms stads program på Stockholms stads webbplats.