Filmkväll på Filmbasen 14 februari

Publicerad: 2018-02-16

Välkommen på filmkväll på Filmbasen! Kom och se filmer som vi stöttat och som precis visats på Göteborgs internationella filmfestival. Vi berättar även om de workshops och events som kommer att ske på Filmbasen under våren.Kvällens program
18.00 Kvällen startar, vi presenterar våren på Filmbasen.
18.20 Filmvisning + Q&A, Martyren av Ahmed Abdullahi, 30 min.
19.00 Fika och mingel i köket
19.20 Filmvisning + Q&A,
Kevlar av Tuna Özer, 12 min.
Rabbi av Sosi Chamoun, 4 min.
Jag har aldrig av Rasmus Lodenius, 13 min.Tid & plats:
Onsdag 14 feb kl 18.00 Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.Fri entré. Vi bjuder på tilltugg och alkoholfri dryck.
Anmälan: Till osa@filmbasen.seKvällens filmer:
Martyren av Ahmed Abdullahi
I en Stockholmsförort bor Asia tillsammans med hennes två barn Omar och Sara. Sara försöker leva ett vanligt tonårsliv medan Omar tidigare har haft strul med lagen. Asia börjar misstänka att hennes son kan ha radikaliserats. Oron växer och i allförtvivlan så försöker hon ta reda på vad som pågår i hans liv. När polisen vänder henne ryggen så måste Asia på egen hand rädda sin son innan hon förlorar honom för alltid. Kevlar av Tuna Özer
Camilo får låna sin kompis dyra jacka innan han går fram till Amina och stöter på henne. Hon är borttappad i orten och frågar honom om vägen. De klickar direkt och han blir medbjuden till en inflyttningsfest hon är på väg till. Han bemöts med fördomar och exotifiering när han upptäcker att jackan han lånat är borta.

Rabbi av Sosi Chamoun
Ett flyktingbarns stilla bön.

Jag har aldrig av Rasmus Lodenius
Ett gäng vänner träffas en sommarkväll och dricker öl tillsammans. 26-årige Filip är ny i gänget och när samtalet sex och relationer kommer upp tvingas han erkänna att han inte bara är oskuld – han är dessutom okysst.Dela gärna vårt Facebook-evenemang.