Filmkvällen på Filmbasen 4 juni är inställd

Publicerad: 2019-06-26

Filmkvällen den 4 juni måste tyvärr ställas in på grund av oförutsedda omständigheter. Vi hoppas att kunna hitta ett nytt datum efter sommaren, hoppas att vi ses då i stället. Vi är ledsna för det inträffade!Hälsningar
/Filmbasen och Sveriges Kortfilmfestival***Välkommen till vårens sista filmkväll på Filmbasen tisdag 4 juni! I samarbete med Sveriges Kortfilmfestival firar Filmbasen våren och välkomnar sommaren med en filmkväll i samexistensens tecken. Vi sätter fokus på kvällens tema men tar även upp vikten av jämlikhet och mångfald i både produktionsled och bland filmerna.Filmbasen berättar om sin verksamhet och aktuella arrangemang och Lisa Blumenthal och Aase Högfeldt från Sveriges Film&Videoförbund/Sveriges KortFilmfestival presenterar sig, förbundet och festivalen som är Sveriges äldsta (63år!) kortfilmfilmfestival.Efter det visar vi kortfilmerna Sealed Time av Tuna Özer, God Ton av Anneli Ström-Villaseca och Ismaila Jallow, I Have to Save the World a Little av Peppe Andersson och Coffe or Tea av Agnes Jeppsson och Mimmi Silfverflood.Kvällens schema:
17.30-18 Fika för den som vill.
18.00 Filmbasen, SFV och SKFF hälsar välkomna och introducerar kvällens tema: samexistens.
18.20 Filmvisning + Q&A efter varje film.
19.10 Fika och mingel i köket
19.30 Filmvisning + Q&A efter varje film.Vill du komma? OSA i förväg till osa@filmbasen.se!

Mer om kvällens filmer

Sealed Time av Tuna Özer. 22 min. Drama
Ett äldre par kommer till en ö med sin roddbåt. De kliver iland och går långsamt mot sitt mål.
Tuna är filmare och är född och bor i Stockholm. Så här säger han om varför han fick idén till filmen: ”Jag ville göra den här filmen på grund av den rädsla jag känner för att förlora de personer som jag står närmast till i livet. Min rädsla för döden ligger mer i andras död än i min egen.”God Ton av Anneli Ström-Villaseca och Ismaila Jallow. 8 min. Drama
En gästföreläsare och dokumentärfilmare blir ställd mot väggen när en student bryter tystnaden kring hennes tvivelaktiga skildringar. Anneli och Ismaila läste film, regi och manus samtidigt på Fridhems Folkhögskola där även God Ton spelades in. De valde att regissera och producera filmen tillsammans. Idén till filmen föddes ur en situation som uppstod när en gästföreläsare besökte deras klass. Anneli arbetar nu med dokumentärfilm och film och Ismaila går på Akademin Valand i GöteborgI Have to Save the World a Little av Peppe Andersson. 15 min. Dokumentär.
Yolanda Aurora Bohm kämpar för ett bättre samhälle. Denna dokumentär speglar hennes poesi, aktivism engagemang och arbetet med det hon brinner för.
Jag måste rädda världen lite kom till för att Peppe Andersson ville visa människor att alla har rätt att vara den de är. Hennes drivkraft är att visa på alla människors lika värde, lika rättigheter samt rikedomen i att människor är och skall tillåtas vara olika. Peppe är filmare bosatt i Stockholm och arbetar just nu på SVT med produktioner för barn och unga.Coffe or Tea av Agnes Jeppsson och Mimmi Silfverflood. 12 min. Drama/Komedi.
När 70-åriga Alice plötsligt dör och hamnar mellan livet och efter-livet, får hon en chans att komma tillbaka
Agnes och Mimmi gjorde Coffee or Tea när de pluggade tv-produktion tillsammans på Medieinstitutet. De fick idén om att göra en film om äldre kvinnor när de pratat om att de sällan ser två äldre kvinnor i huvudroller, särskilt inte i en skildring med svart komik eller i ett mer avancerat manus. Agnes läser nu manus på Stockholm dramatiska högskola och Mimmi arbetar med film och reklam på Storyfire som produktionsledare och producent.Bilder (medurs från vänster): Sealed Time, I Have to Save the World a Little, God Ton, Coffe or Tea.