Grattis Ville Gobi, vinnare av 1 km film!

Publicerad: 2023-11-17

Ur Kräftor & tennsoldater av Ville Gobi.

Stort grattis till Ville Gobi som vann årets kortfilmspris 1 km film på Stockholms internationella filmfestival!

Ville Gobi prisades för sin tidigare film Kräftor & tennsoldater – samproducerad av Film Stockholm – och det nya projektet Midsommar.

Ett hedersomnämnande fick också Laerke Herthoni som tävlade med sitt nya projekt 19 och den tidigare kortfilmen Surprise, också den samproducerad av Film Stockholm.

Om 1 km film

Varje år delar Stockholms filmfestival ut ett av Sveriges största kortfilmspriser, 1 km film, till en lovande regissör som fått chansen att spela in en ny kortfilm och komma vidare i karriären. De tio finalisterna får sin senaste film visad på festivalen, ett tillfälle att pitcha sitt nästa projekt och bjuds in att delta i masterclasses med kända filmskapare.

Vinnaren erhåller 100.000 SEK från Svenska filminstitutet och 25.000 från Film Stockholm som ska användas för att delfinansiera ett kommande filmprojekt. Vinnaren erhåller även teknik- och kompetensstipendium motsvarande en summa på 225.000 SEK från Dagsljus, Film Stockholm, Fackförbundet för scen och film, Fyra K Media och Edisen. Totalt värde på priset av 1 km film är 350.000 SEK.  

Läs mer om 1 km film hos Stockholms filmfestival:
https://www.stockholmfilmfestival.se/sv/1-km-film-svensk-films-framtid