Guldbagge till Film Stockholms samproduktion Little to Big

Publicerad: 2023-01-24

Ellen Fiske och Ellinor Hallin tar emot Guldbaggen för Little to Big. Foto. Anne-Marie Söhrman Fermelin.
Ellen Fiske och Ellinor Hallin tar emot Guldbaggen för Little to Big. Foto. Anne-Marie Söhrman Fermelin.

Kortfilmen Little to Big av Ellen Fiske och Ellinor Hallin tog hem Guldbaggen för bästa kortfilm när 2022 års bästa svenska filmer korades på måndagen. Little to Big är samproducerad av Film Stockholm AB och följer kuratorerna hos BRIS när de tar emot samtal från barn och ungdomar.

Ett älskat marsvin har avlivats. Någon har blivit dissad av sin första, största kärlek. Och ute i den skimrande sommarskärgården bär en liten flicka på en fruktansvärd hemlighet. Som första filmteam någonsin har ett dokumentärteam filmat BRIS autentiska telefonsamtal från barn och ungdomar.

Little to Big är regisserad av Ellen Fiske och Ellinor Hallin. Duon har tidigare gjort bland annat Scheme Birds, Guldbaggenominerad 2021 som både bästa film och bästa dokumentär. 

Film Stockholm är samproducent till Little to Big.
– Det är fantastiskt att kunna medverka till att denna film kan produceras. Filmarna har på ett imponerande sätt lyckats hantera ett så viktigt ämne. säger Kristina Colliander, vd för Film Stockholm.

Film Stockholm har varit samproducent till flera prisbelönta kortfilmer de senaste åren. 2022 vann Bromance av SaraKlara Hellström både Startsladden på Göteborg Film Festival och 1 km film på Stockholms filmfestival. Två samproduktioner är nominerade till Startsladden 2023, som avgörs den 29 januari: Surprise av Laerke Herthoni och Vernissage av Arvin Kananian.

Little to Big går att se på SVT Play under titeln Det stora och det lilla:
https://www.svtplay.se/video/e4z6oR2/det-stora-och-det-lilla

Stillbild ur Little to Big, där vi följer BRIS kuratorer. Foto: Ellinor Hallin.

Stillbild ur Little to Big, där vi följer BRIS kuratorer. Foto: Ellinor Hallin.