Här är årets STOCKmotion-jury

Publicerad: 2021-09-15

STOCKmotion-juryn 2021. Medsols från övre vänstra hörnet: Anna Zackrisson (foto Andreas Olsson), Theresa Traore Dahlberg (foto Margareta Bloom Sandebäck) och Hogir Hirori (foto Elias Berglund).
STOCKmotion-juryn 2021. Medsols från övre vänstra hörnet: Anna Zackrisson (foto Andreas Olsson), Theresa Traore Dahlberg (foto Margareta Bloom Sandebäck) och Hogir Hirori (foto Elias Berglund).

Film Stockholm AB presenterar stolt den eminenta juryn för STOCKmotion Filmfestival 2021, som äger rum 15-16 oktober på Filmhuset. 

Hogir Hirori

föddes 1980 i Duhok, Irakiska Kurdistan, flydde till Sverige 1999 och bor sedan dess i Stockholm där han är verksam som frilansfotograf, filmklippare och regissör. Filmen The Deminer hade världspremiär på IDFA 2017 och belönades med Special Jury Award för bästa dokumentärfilm. 2021 hade hans i höst bioaktuella film Sabaya världspremiär på Sundance, där han vann pris för bästa regi.

 

Theresa Traore Dahlberg

föddes 1983 och är konstnär och filmare med examen från både Stockholms dramatiska högskola och Kungliga Konsthögskolan. Vardagsskildringar av arbete har varit centrala i hennes filmer. Hon har gjort dokumentärerna Taxi Sisters, om sju kvinnor som kör taxi i Senegal, Ouaga Girls, om en klass på en flickskola för bilmekaniker i Ouagadougou, och The Ambassador’s Wife, om en fransk ambassadörsfrus vardag. Hennes filmer har visats på internationella festivaler som Telluride, TIFF, IDFA, Clermont-Ferrand och Berlinale.

 

Anna Zackrisson

är regissör och har bland annat gjort julkalendern Piratskattens hemlighet och den prisbelönade tv-serien Dockäventyren. Hon har även varit en av regissörerna till Vår tid är nu, en av SVT:s största dramasatsningar genom tiderna. Hon har regisserat kortfilmerna Headphone Silence och Slaktarens vals som visats på festivaler som GIFF, Nordisk Panorama och Pixel. Nu senast har hon regisserat dramathriller-serien Snöänglar för SVT.

 

Festivalprogrammet släpps på STOCKmotions webbplats onsdag 22 sep kl. 16:00.