Här är Stockholms deltagare på Tempo Meet Up 2022

Publicerad: 2022-01-25

Skärmdump från Tempos webbplats.
Skärmdump från Tempos webbplats.

Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival.

Tempo Meet Up är ett utmärkt tillfälle för oetablerade filmare att effektivt knyta nya, professionella kontakter. Förutom innehåll från festivalens ordinarie utbud ansvarar Tempo för ett program som är specialkomponerat för att ge deltagarna exklusiva möten med verksamma filmskapare och ett urval av intressanta programpunkter. Som deltagare får du branschackreditering till Tempo och kan gå gratis på nästan allt under festivalen.

Här är deltagarna för Tempo Meet Up:

Irma Bergdahl

Irma Bergdahl är 23 år och bosatt i Stockholm. Hon har gott Ölands dokumentärskola och läser nu kandidatprogrammet på Stockholms Konstnärliga Högskolan. Hon har gjort kortfilmen LIHKKU! som visades på Tempo New Doc 2020. Irma går just nu programmet Montage – filmklippning och ljuddesign på SKH då hon anser att regin i dokumentärer oftast uppkommer i klipprummet. Irma brinner för Essädokumentär.

”Jag vill göra dokumentärfilm som undervisar genom berättandet. Film har alltid varit mitt sätt att lära mig saker och jag har stor passion för det pedagogiska elementet som det dokumentära bär med sig. Under kursen Essädokumentär på Ölands dokumentärskola blev jag helt såld. Nu vill jag träffa andra filmskapare och utöka min förståelse för mediet.” 

Olga Ruin

Olga Ruin är 27 år och arbetar som filmskapare och frilansande filmskribent i Stockholm. I våras gick hon ut masterutbildningen i film på HDK-Valand. Innan dess hade hon gått Biskops Arnös dokumentärfilmsprogram där hon gjorde två kortfilmer som visats på BUFF Malmö och FIPADOC Biarritz. Tillsammans med två andra filmare som hon lärde känna på Biskops Arnö arbetar hon på en långfilmsdokumentär som skildrar fem av huvudorganisatörerna i klimataktivistorganisationen Fridays For Future. Hon befinner sig också i utvecklingsfasen av en radiodokumentär för P2.

”Att få delta i Tempo Meet Up är en fantastisk möjlighet för mig att få lära känna andra filmare som är specifikt intresserade av dokumentärt berättande och förhoppningsvis knyta band inför framtiden. Det känns extra roligt just i år att få delta i Tempos talangprogram för att få möjligheten att dryfta frågor om metod och inspireras av andras processer.”

 

Tempo Meet Up arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutets – Talangutveckling i hela landet, i samarbete med Boost Hbg, Film i Dalarna, Film i Öst, Film Stockholm AB, Kultur i Halland – Film, Filmregion Sydost och Förvaltningen för kulturutveckling/FilmCloud.