Järvaveckan – kontaktuppgifter

Närbild på filmkamera under filminspelning.

Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm.

Letar du efter kontaktuppgifter för vägar in i filmbranschen? Här har vi samlat filmutbildningar, produktionsbolag, servicebolag och andra nyttiga länkar och resurser.

Filmutbildningar

På Studentum.se kan du filtrera på skolor i film- och tv-branschen i Stockholms län. På länken kommer du till en lista med de flesta av Stockholms etablerade skolor i film- och tv-branschen.
Till listan på filmutbildningar hos Studentum.se.

Produktionsbolag

Film och tv-program skapas av produktionsbolag. Det kan vara värt att kontakta bolagen direkt om du är intresserad av jobb. En omfattande lista på produktionsbolag med kontaktuppgifter finns hos branschorganisationen Film- och TV-producenterna här.
Till listan på produktionsbolag.

Yrkesnämnden för Film och TV

Yrkesnämnden för Film och TV består av branschens parter och centrala aktörer i samarbete. Föreningen verkar för kompetensförsörjning genom att främja yrkesutbildning, kompetensutveckling och rekrytering i vår sektor. Yrkesnämnden har kartlagt de yrkesroller som finns inom film- och tv-branschen med titlar och rollbeskrivningar.
Till Yrkeskartan.

Servicebolag

För den som vill ha ett jobb i filmbranschen kan det vara en bra idé att kontakta något av de servicebolag som aktiva i Stockholmsområdet. Film Stockholms filmkommissionär Daniel Chilla har samlat ihop många av Stockholms servicebolag här på Filmstockholm.se.
Till listan.

Kontaktuppgifter hos Film Stockholm

Film Stockholms personal kan svara på frågor relaterade till talangutveckling, inspelningsrelaterade frågor i Stockholm, samt samproduktion av kortfilm, långfilm, dokumentär och tv-drama.  Ställ din fråga till info@filmstockholm.se så ser vi till att rätt person får frågan.