Möt SFI:s nya konsulenter på Filmbasens filmkväll den 7 juni

Publicerad: 2017-05-23

Onsdagen 7 juni är det dags för en ny filmkväll på Filmbasen. Vi visar aktuella kortfilmer, bland annat Cannes-aktuella Min börda. Kvällens gäster är Svenska Filminstitutets nya kort- och dokumentärfilmskonsulenter Erika Wasserman och Juan Pablo Libbosart.Filmerna som visas under kvällen:
Brev till Sverige av Salad Hilowle. En mor skriver brev till sin dotter. Modern har bestämt sig för att flytta tillbaka till Sverige efter 10 år i exil. Genom en brevkonversation mellan mor och dotter får man en berättelse om Sverige. (8 min.)
Prinsesspojken av Sosi Chamoun. Calle är 5 år gammal och vill vara en prinsessa i en fin prinsessklänning. (9 min.)
Tills vidare av Christian Rossipal. En film om arbetssituationen för unga i dagens samhälle – ett samhälle där kropparna alltid är redo att hoppa in för ett jobb, samtidigt som garantierna för ett sådant sjunker och känslan av otrygghet bultar under huden. (10 min.)
Min börda av Niki Lindroth von Bahr. Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen. Vinnare av Startsladden på GIFF. Tävlade i sektionen Quinzaine des Réalisateurs (Directors’ Fortnight) under Cannes filmfestival. (13 min.)På gästlistan står också Svenska Filminstitutets nya konsulenter Erika Wasserman och Juan Pablo Libbosart som kommer att presentera sig. De kommer även att berätta mer om det nya stödet NEON (Next Original Narratives) som utannonserades i Cannes och riktar sig till nya format.Kvällens hålltider:
18:00 Välkommen! Möt SFI:s nya konsulenter.
18:30 Filmpass 1: Brev till Sverige och Prinsesspojken
19:15 Filmpass 2: Tills vidare och Min börda
Tid & plats: Onsdag 7 juni 18:00. Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. Fri entré.Anmälan: Till osa@filmbasen.se.
Bilden: Ur Min börda. Foto: Niki Lindroth von Bahr.