Paradiset brinner tävlar i Venedig

Publicerad: 2023-07-26

Tre glada systrar kramar om varandra i gräset.
Bianca Delbravo, Dilvin Asaad och Safira Mossberg i Paradiset brinner. Foto: TriArt.

Mika Gustafsons spelfilmsdebut Paradiset brinner – samproducerad av Film Stockholm – är uttagen till tävlan på Venedigs filmfestival. Filmen kommer att visas i sektionen Orrizonti, som är en del av det officiella programmet.

– Helt fantastiskt! Venedig är en av världens största och mest prestigefulla festivaler. Att en film visas där är en ära i sig, men att nu dessutom vara utvald till tävlingssektionen Orizzonti. Det är VM i film helt enkelt! Det ska bli otroligt spännande! säger Mika Gustafson.

Paradiset brinner kretsar kring tre systrar som står enade i en stökig men kärleksfull vardag utan föräldrar. Allt de behöver är varandra, sina vänner och tidsfördriv som inbrott i obevakade poolvillor. Men när socialtjänsten anar oråd tvingas Laura söka hjälp utanför flockens trygghet. Klockan tickar och det blir allt tydligare att livet är på väg att förändras för alltid, i en värld där frihet och förtvivlan ligger kind mot kind.

Årets filmfestival i Venedig är den 80:e i ordningen, och därmed världens äldsta, som pågår mellan 30 augusti och 9 september.
Paradiset brinner distribueras av TriArt Film och har svensk biopremiär den 27 oktober.

Paradiset brinner är regisserad av Mika Gustafson med manus av Mika Gustafson och Alexander Öhrstrand. Producerad av Nima Yousefi från Hobab i samproduktion med Tuffi Films, Toolbox Film, Intramovies, Film Stockholm, SVT, Film i Väst. Producerad med stöd av Svenska Filminstitutet, Finlands filmstiftelse, Danska filminstitutet, The Italian Minster of Culture, Nordisk Film & Tv Fond, Eurimages. I samarbete med TriArt Film, Cinemanse, DR, Yle, Tall&Small.