Se samtalet med Rojda Sekersöz

Publicerad: 2020-03-19

Bild ur samtalet med Rojda Sekersöz. Foto: Mikael Ström Jupiter.
Bild ur samtalet med Rojda Sekersöz. Foto: Mikael Ström Jupiter.

Filmbasen gästas av regissören och manusförfattaren Rojda Sekersöz, som i ett fördjupande samtal berättar om sitt filmskapande, arbetsprocesser och om vägen till att bli regissör. Se samtalet i efterhand här. 

2017 kom Rojda Sekersöz regidebut Dröm vidare som utspelar sig i Alby. Filmen fick stor uppmärksamhet av både publik och kritiker och nominerades till Guldbagge för bästa kvinnliga biroll och för bästa kvinnliga huvudroll. Rojda till delades även det året priset för årets nykomling på Guldbaggegalan. Dröm vidare deltog i utvecklingsprogrammet STHLM Debut, som Filmbasen driver tillsammans med Film Capital Stockholm och Stockholms Filmfestival.

2019 var det premiär för hennes andra långfilm En komikers uppväxt med manus efter Jonas Gardells roman med samma namn. Just nu arbetar hon med sin nästa långfilm.

Moderator är Emma Gray Munthe, kritiker och konstnärlig ledare för Bergmanveckan.

Det går även bra att skicka in frågor i förväg. Mejla din fråga till samtal@filmbasen.se.

Ett tips! Se gärna Rojda Sekersöz filmer Dröm vidare och En komikers uppväxt före samtalet. De går att se på flera streamingsajter. Mer info om var de visas kan du hitta hos Vodeville:
Dröm vidare
En komikers uppväxt

Tid: 16 april kl 14.00-15.30. Följ vårt Facebook-evenemang för info om hur du ser samtalet.

OBS! Vi kommer endast streama samtalet via Facebook, ingen fysisk publik!