Sök till Film Stockholm Debut 3

Publicerad: 2023-04-13

Syntolkning: Svart och vit text på orange bakgrund:

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebutanter som drivs av den regionala filmfonden Film Stockholm AB med stöd från Filminstitutets krisstöd Talent to Watch. Nu öppnar ansökan till den tredje omgången av Film Stockholm Debut. En nyhet är att i år erbjuds även dokumentärfilmsprojekt att söka. Deadline för ansökan är den 15 maj 2023. 

Film Stockholm Debut 3 består dels av en finansiell utvecklingsinsats, dels av praktiskt projektstöd.

Vi väljer ut 3–5 projekt att arbeta med under projektperioden. När ett projekt valts ut till Film Stockholm Debut, tas en individuell utvecklingsplan fram för projektet om vad deltagarna har för behov och hur utvecklingsinsatserna inom Film Stockholm Debut ska användas. Under programmets gång träffas deltagarna i skräddarsydda workshops, individuella möten och möten i grupp.

Film Stockholm Debut 3 startar sommaren 2023 och pågår i drygt ett år.

Vem kan ansöka?

Regissören ska vara långfilmsdebutant med erfarenhet från tidigare filmproduktioner (kortfilmer eller liknande). Regissör, manusförfattare och producent söker med ett långfilmsprojekt (fiktion, hybrid eller dokumentärfilm). Sök gärna tillsammans, till exempel producent och regissör, eller regissör och manusförfattare eller alla tre. Andra funktioner är också välkomna. Det är inget krav att projektet måste ha en producent men regissörsfunktionen ska alltid finnas med. För att kunna söka behöver den debuterande regissören vara bosatt och verksam i Stockholms län.

Ansökan

Sista datum för att söka till Film Stockholm Debut 3 är den 15 maj 2023.

Läs mer om Film Stockholm Debut, se tidigare omgångars deltagare och ansök här.