Sök till manuskursen Archipelago Script Lab 2023

Publicerad: 2023-04-19

Syntolkning: Hemmagjord skylt med den målade texten
Foto: Film i öst.

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra filmmanusförfattare/producenter/regissörer under 4-5 dagar på Håskö i Gryts skärgård i Östergötland. Totalt 7 projekt deltar i kursen. Man kan komma som manusförfattare, antingen själv eller tillsammans med producent/regissör. Sök senast den 22 maj 2023.

Archipelago Script Lab har som ambition att kompetensutveckla unga filmare i Sverige och rusta för en framtid som kommer att kräva riktigt bra skills på storytelling. Vi riktar oss till fiktion och hybridfilm. Alla genrer är välkomna – Kortfilm, TV-serier och långfilm. Live action eller animation eller blandat. Du kan vara i början av utvecklingen eller  längre kommen. Känner du behov av att bolla din berättelse med spetskompetens kan detta vara för just dig!

Årets workshopledare är Karin Arrhenius, manusförfattare. Hon har skrivit manus till filmerna Ett öga rött, Flickan, I skuggan av värmen och Faro. Hon har också skrivit tv-serier, bland andra Rebecka Martinsson och senast Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. Bor och arbetar i Stockholm.

Ett populärt moment under dessa dagar, vid sidan av huvudspåret, är Blicken. En verksam filmbarbetare kommer med sin input på manusarbetet. Det kan vara en aktuell filmfotograf eller en rutinerad skådespelare eller någon annan. Det momentet sker vanligtvis digitalt.

Tanken med att vara på en ö i skärgården är att skärma av sig från vardagens brus. Boendet är primitivt med utedass och ingen dusch. Det finns bastu, havsbad och slingor att promenera eller springa för den som vill. Varje dag gör den som vill ett yoga- och meditationspass.

Archipelago Script Lab kostar inget att delta i och resa och boende ingår.  En del av maten tar varje deltagare med sig själv, såsom frukost och ett par middagar. Vill du delta söker du via den region du befinner dig i och är verksam i. Vilka regioner det gäller kan du läsa här nedan. Det är femte gången vi genomför Archipelago Script Lab.

Tid och plats

Plats: Håskö, Gryts skärgård i Valdemarsviks kommun.

Tid: Torsdag 10 augusti-måndag 14 aug 2023

Ansökan

Du som är bosatt i Stockholms län ansöker genom Film Stockholm. Sista dag att ansöka är den 22 maj 2023.
Skriv varför du vill åka och skicka med cv och synopsis/treatment eller manus till det projekt du vill utveckla under kursen.
Skicka din ansökan till workshop@filmstockholm.se. Märk mejlet HÅSKÖ 2023.

Har du frågor, kontakta anne-marie.sohrman-fermelin@regionstockholm.se.

Film Stockholm, Region Uppsala, Film i Skåne, Film i Dalarna, Filmregion Sydost, FilmCloud (Kulturförvaltningen Västra Götaland) och Film i Öst arrangerar Archipelago Script Lab med stöd av Svenska Filminstitutet.