Stockholms filmfestival: Work in progress och mingel under Industry days

Publicerad: 2023-10-31

Under Stockholms filmfestivals Industry days medverkar Film Stockholm och Film på Gotland på flera sätt. Fyra av projekten från talangutvecklingsprogrammet Film Stockholm Debut och två projekt från Nya röster Gotland medverkar i en work in progress-session. Stockholms filmfestival välkomnar också till ett mingel på Filmhuset efter work in progress-sessionen. Dessutom får vi kika på dokumentärfilmen Dialogpolisen av Susanna Edwards som Film Stockholm är samproducent till.

Film Stockholm Debut är ett initiativ som riktar sig mot debuterande långfilmsregissörer i Stockholm. Film Stockholm Debut erbjuder utvecklingsstöd, gruppmöten och individuella möten, skräddarsydda workshops och exklusiva möten med internationellt branschfolk såväl som synbarhet under Stockholms internationella filmfestival i november. Programmet finansieras med stöd från Filminstitutets krisstöd Talent to Watch.

Film Stockholm och Film på Gotland har under lång tid samverkat kring frågor som rör filmproduktion och talangutveckling. Sedan 2021 är samverkan formaliserad och syftar till att stärka branschen i regionen vad gäller talangutveckling, sysselsättning och kompetenshöjning för bolag, filmarbetare och kreatörer. Vi vill nu fortsätta att ge deltagarna ytterligare möjligheter till utveckling i samverkan med Stockholms filmfestival som välkomnar talangprogrammet Talang över Östersjön som en del av Industry days.

Under Work In Progress kommer två filmskapare från Nya röster Gotland och fyra från Film Stockholm Debut att presentera sina projekt.

Samarbetet mellan Stockholms internationella filmfestival, Film Stockholm och Film på Gotland syftar till att ytterligare stärka den plattform som redan finns hos båda verksamheter och tillsammans lyfta ung, svensk film. Med ett stärkt samarbete kan vi skapa ett ännu större nätverk och ge våra svenska filmskapare möjlighet att både synas och utvecklas i regionen, nationellt och internationellt.

Work in progress

Titlar och regissörer:

»ANGELS« av Åsa Kalmér och Pauline Wolff (Nya röster Gotland)
»FREED FROM DESIRE/DÅRAR & BARN« av Alicia Hansen (Film Stockholm Debut)
»HYSTERIKA« av Amanda Adele Björk (Film Stockholm Debut)
»KINGDOM HALL/RIKETS SAL« av Lode Kuylenstierna (Film Stockholm Debut)
»MECCA OF SPIES« av Arvid Unsgaard och Nathan Langenheim (Nya röster Gotland)
»STAMMEN« av George Ivanov Öfverholm (Film Stockholm Debut)

NÄR? 16 november 2023, kl 16:30–18:00
VAR? Mauritz, Filmhuset

Det här evenemanget kräver en Industryackreditering.

Mingel med Film Stockholm och Film på Gotland

Passa på att träffa deltagarna i talangprogrammen Film Stockholm Debut, Nya röster STHLM och Nya röster Gotland som tillsammans bildar Talang över Östersjön.

VAR? Studio F, Filmhuset by A House
NÄR? 16 november 2024, kl 18:00–20:00

Det här evenemanget kräver en Industryackreditering.

Läs mer om Stockholms filmfestival Industry days

Work in progress: Dialogpolisen

VAR? Mauritz, Filmhuset
NÄR? 16 november 2024, kl 15:30–15:45

Ett gäng svenska poliser kämpar med dialogen som vapen för demokratin och för allas rätt att mötas och uttrycka sin åsikt på gator och torg. Regissören och producenten Susanna Edwards fick unik access och har följt dialogpoliserna mitt under valrörelsen 2022.

Det här evenemanget kräver en Industryackreditering.

Läs mer om Stockholms filmfestival Industry days

1 km film

Stockholms filmfestival delar tillsammans med Svenska Filminstitutet ut kortfilmspriset 1 km film till en lovande regitalang som får chansen att spela in en ny kortfilm och komma vidare i karriären. Bland de tävlande finns tre av Film Stockholms samproduktioner:

Laerke Herthoni är nominerad för sitt nya projekt 19 och den tidigare filmen Surprise.
Ville Gobi är nominerad för sitt nya projekt Midsommar och den tidigare filmen Kräftor och tennsoldater.
Sebastian Johansson Micci är nominerad för sitt nya projekt Nittonde månaden och den tidigare filmen Filmen känns för vit.

Filmvisning
När?
13 november 2023 kl. 17:00-20:00. Var? Mauritz, Filmhuset.

1 km film pitchpresentation
När?
16 november 2023 kl 11:15-12:15. Var? Mauritz, Filmhuset.

Mer info och visningstider hos Stockholms filmfestival.

***

Film Stockholms samproduktioner i festivalprogrammet

Stockholms internationella filmfestival har släppt årets program och Film Stockholm är med som samproducent på flera av filmerna som visas och tävlar under festivalen.

Läs mer om Film Stockholms samproduktioner i festivalprogrammet.