Tre filmare från Filmbasen antagna till DI:s regilinje

Publicerad: 2009-05-15

Film Stockholm/Filmbasen vill gratulera Olof Leth, Rojda Sekersöz och Jonas Westbom som har kommit in på Dramatiska Institutets treåriga linje i filmregi. Alla tre regissörerna är baserade i Stockholm och har de senaste åren fått stöd av Film Stockholm/Filmbasen för olika filmprojekt eller har medverkat i verksamhetens olika workshops. 

Olof Leth är 23 år, uppvuxen i Stockholm och har tidigare gjort filmen AVSLÖJAD, som visades på Film Stockholms Open Screen i höstas. Nu gör han sin andra film PÅ BAR GÄRNING, med Josefine Ljungman och Erik Johansson i huvudrollerna. Filmen har fått produktionsstöd av Film Stockholm/Filmbasen och beräknas ha premiär i september 2009.

Rojda Sekersöz är en av de yngsta som någonsin antagits till DI:s regilinje, endast 19 år gammal. Hon är uppvuxen i Stockholm och Dalarna, med kurdiska rötter och har utbildats på Birkagårdens folkhögskolas dokumentärfilmskurs samt Kulturamas Gymnasium. Går just nu Filmbasens regiworkshop för unga kvinnliga filmare. 

Jonas Westbom är 27 år och är född och uppvuxen i Stockholm. Han är utbildad på Stockholms filmskola och Manuspiloterna. Jonas har gjort två kortfilmer med stöd av Film Stockholm/Filmbasen: TRÖST (2008) och MONSTER, som hade premiär på Göteborgs Filmfestival 2009. Han jobbar just nu också som filmpedagog på Fanzingo.

– Att det nu är tre stockholmsregissörer antagna till DI som tidigare har fått stöd från Filmbasen är ett tecken på att det finns många unga talanger på filmområdet i Stockholmsområdet och dessutom är det ett kvitto på att vi arbetar rätt, säger Joakim Blendulf, konsulent för ung film och talangutveckling på Film Stockholm och projektledare för Filmbasen.

Vi ser fram emot att följa Olof, Rojda och Jonas framöver och förhoppningsvis kan det verka inspirerande för många av våra andra unga filmare. Stort grattis!