Veronica Maggio och Andreas Öhman gör långfilm ihop – Film Stockholm samproducerar

Publicerad: 2024-05-31

Ett kärlekspar i stadsmiljö ser in i varandras ögon med solnedgång i bakgrunden.
Joel Spira och Veronica Maggio spelar huvudrollerna i "7 Steg". Foto: Andreas Öhman.

Nu gör Veronica Maggio långfilmsdebut med ”7 Steg”, ett drama om kärlekens sju steg. Filmens manus har hon skrivit tillsammans med Andreas Öhman som också står för regin. Film Stockholm är stolt samproducent. 

Inspelningarna har rivstartat i Paris, fortsätter i Stockholm och därefter i Västernorrland under sommaren 2024. Filmens huvudroller spelas av Veronica Maggio och nyligen Guldbagge-belönade Joel Spira.

I ”7 Steg” axlar Veronica Maggio rollen som Elle och Joel Spira rollen som Josef. Varje kärleksrelation går igenom olika faser – närmare bestämt 7 Steg. De 7 Stegen dikterar villkoren för hela Elles existens. Efter ett år av förälskelse, resor och romantiska äventyr där Elle och Josef spenderat nästan varje vaken minut tillsammans, försvinner Elle spårlöst. Josef tar upp sökandet efter henne och försöker via det förflutna hitta svaret på vad som kan ha hänt.

”Episk, spännande och rolig”

– Det känns fortfarande overkligt att filmen spelas in nu! Så många nedslag från den här långa processen kommer tillbaka till mig hela tiden. Första gången vi började prata om att göra film ihop på fyllan i LA och skrev ner idéer på en servett, all kärlekssorg vi sett varandra gå igenom och omsätta i manusform, vår overkliga rek-resa i Paris där vi skrev, åt, elsparkcyklade och rökte oss igenom en helg. Alla gånger vi gett upp på filmen, alla gånger vi fått nej och varit tvungna att lita på varandra och vår idé om en kärleksfilm som känns episk, spännande och rolig, kommenterar, Veronica Maggio.

I ”7 Steg” spelar Maggio den kvinnliga huvudrollen och Joel Spira den manliga. Spira sågs senast i ”Syndabocken” (samproducerad av Film Stockholm) som fick ta emot ett Guldbagge-regn i början av året, varav en av Guldbaggarna tilldelades Spira för ”Bästa manliga huvudroll”. Veronica Maggio och Andreas Öhman har jobbat ihop i många år med Maggios musikvideos och andra delar av produktionen kring hennes turnéer. Detta är första gången som de skriver manus ihop.

– Tillsammans skapar jag och Veronica en filmisk värld att falla handlöst för. Precis som äkta kärlek, ska den kännas, både när det svider och skriks i eufori. Kärlekshistorien mellan Elle och Josef är lika gastkramande som storslagen, en visuell knockout i sju steg, där detaljerna avgör utgången…” säger Andreas Öhman.

– Det här kommer att bli en episk kärleksfilm för vår tid, något vi längtar efter att ge publiken, kommenterar filmens producenter, Eliza Jones och Markus Waltå, producenter, ”7 Steg”.

Andreas Öhman står bakom flertalet prisbelönta kortfilmer och första långfilmen ”I rymden finns inga känslor” nominerades i flera kategorier för Guldbaggen och shortlistades som Best Foreign Feature till Oscarsgalan 2011. Sedan dess har Andreas skrivit och regisserat en rad långfilmer, bland andra ”Bitchkram”, ”Remake”, ”Odödliga” och senast ”En dag kommer allt det här bli ditt”.

– Ända sedan jag läste ett första utkast till manus så har jag älskat det här projektet. Nu äntligen är vi i produktion och vi ser mycket fram emot att få lansera denna härliga film på biograferna nästa år. Det här är precis en sådan historia som den svenska publiken vill se på bio, säger Pia Norström, marknadschef Nordisk Film.

I samproduktion med Film Stockholm

Filmen produceras av Grand Slam Filmproduktion i samproduktion med Sveriges Television, Film Västernorrland och Film Stockholm i samarbete med Uchu, Naive AB samt Ponytail AB.  Producenter är Eliza Jones och Markus Waltå. Andreas Öhman står för manus i samarbete med Veronica Maggio samt för regi. Inspelningarna påbörjas i maj 2024 och kommer spelas in i Paris, Stockholm och Västernorrland. Nordisk Film distribuerar filmen och den beräknas få sin premiär hösten 2025.

Om Grand Slam Film

Grand Slam Film grundades 2015 av Eliza Jones och Markus Waltå. Grand Slam har producerat ett antal kortfilmer som tävlat och visats under den officiella sektionen vid Cannes, Sundance, Berlinale, Tribeca och Toronto. De producerade hyllade långfilmen ”Pleasure”, som valdes ut till Cannes 2020 samt Sundance 2021. Senast har de producerat långfilmerna ”Stammisar” (i samproduktion med Film Stockholm) och ”En dag kommer allt det här bli ditt”.

Presskontakt ”7 Steg”

Johanna Strand
johanna@strandpr.se
+46 70 73 27 366