Vi reser till Fårö

Publicerad: 2014-06-18

På måndag reser vi till Fårö och Bergmanveckan där vi är med och anordnar nationellt möte för unga filmare, ”Swedish Talents”. Filmbasen representeras av Elin Övergaard, Jonatan Etzler och Simon Vahlne. Bergmanveckan blir också avslut och uppstart för Pure Fiction, vår satsning på kvinnliga regissörer. Efter ett framgångsrikt år kommer första omgången avslutas och omgång två inledas genom att de två grupperna regissörer möts vid några utvalda programpunkter och deltar i en gemensam middag.

Även flera deltagare ur vår satsning STHLM Debut kommer att finnas på plats på Fårö under veckan, så vi ser fram emot intensivt nätverkande och kunskapsutbyte.

Bland årets gäster till Bergmanveckan finns Bille August, Catherine Breillat, Richard Ayoade, Lisa Langseth, Sofia Norlin och många fler. Festivalen har även ett fokus på dans och kommer bland annat att visa urpremiären av Alexander Ekmans FärjeScener, en dansinstallation på Fåröfärjan!

Under fliken Program hittar du alla programpunkter, däribland torsdagens visning av kortfilmer med koppling till ”Swedish talents”. Två filmer är gjorda med stöd av Film Stockholm, av regissörerna Anette Gunnarsson, Jerry Carlsson och Erik Lindeberg som deltog på förra årets filmarträff.Det är inte försent att boka resa till Fårö, en upplevelse vi varmt rekommenderar!