Pitcha på Stockholm Talents

Syntolkning: Bild med texten "FILMEN & STOCKHOLM: TALANGPITCH".

Är du talang och i början av din karriär inom filmområdet? Har du en idé du vill komma vidare med? Nu finns ett fantastiskt tillfälle att pitcha dig själv och ditt projekt eller din idé för Stockholms professionella filmbransch. Deadline för ansökan är den 17 september 2023.

Du som är filmare (regissör eller manusförfattare) kan nu söka till STOCKHOLM TALENTS – en dag som arrangeras av Film Stockholm för andra året i rad. Här får du möjlighet att synliggöra dig och ditt projekt och möta Stockholmsbaserade producenter som lyssnar och delar med sig av sina erfarenheter. Ditt projekt/din idé kan vara inom vilken genre eller vilket format som helst (serie, långfilm, kortfilm, fiktion, dokumentär…).

Den första upplagan av Stockholm Talents var mycket uppskattad och hade flera Stockholmsbaserade producenter och beslutsfattare på plats. Nordisk Film, SF-Studios, B-Reel, Viaplay, SVT, Filminstitutet, Verket, Två Träd, Mantaray och Momento – för att nämna några.

Nytt för i år är ett pitchpris på 25 000 kr – en utvecklingsinsats för bästa projekt som utses av en jury. Du som söker ska ha erfarenhet av och en seriös ambition att fortsätta inom filmens värld.

Upplägg

Film Stockholm kommer att välja ut åtta projekt som får fem minuter på sig att pitcha samt tre minuter för att svara på frågor. Inbjudan till publiken kommer vara bred och inkludera ett 20-tal exklusivt inbjudna producenter från Stockholms filmbransch. Dessa kommer både ställa stöttande frågor och bjuda på sina egna erfarenheter.

Pitchen kommer äga rum på Filmhuset, Bio Mauritz. Tisdag 17 oktober på eftermiddagen. De som blir utvalda kommer att få coachning inför pitchen.

Ansökan

Mejla en projektbeskrivning (max en A4, där du beskriver projektet, varför just du ska göra det och vem är du tänker ska se det) och CV (inklusive länk till tidigare produktioner) senast den 17 september till sthlmtalentspitch@filmstockholm.se.

Kontakt

Rafael Franco, Film Stockholm: rafael.souza@regionstockholm.se.

***

Om STOCKHOLM TALENTS

STOCKHOLM TALENTS är en ny satsning som arrangeras av den regionala filmfonden Film Stockholm AB. Höstens höjdpunkt för dig som vill in i Stockholms filmbransch – eller dig som inte vill missa nästa stora talang. Här finns möjlighet att öka din kunskap om filmbranschen i Stockholm och du får tips om vilka vägar du kan gå för att etablera dig som regissör, manusförfattare eller producent.

Om Film Stockholm

Film Stockholm AB är en regional filmfond med uppdrag att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Bolaget ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.